De ontwikkeling van de mobiele telefoon

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken, dagelijks zie je om je heen diverse telefoons die veel gebruikt worden.
In 1922 is de eerste mobiele telefoon ontwikkeld, toen begon de politie van Chicago te experimenten met een mobiel communicatiesysteem om onderling in de auto’s te kunnen communiceren.

In het eind van de jaren ’90 werd het ook voor consumenten mogelijk om gebruik te maken van mobiele telefoons. De eerste telefoon voor consumenten is gelanceerd in 1983 dit was een zogenaamd koelkast model waarmee je alleen kon bellen.


Sindsdien is de ontwikkeling van telefoons enorm snel gegaan want de opvolger was de bekende ‘klaptelefoon’. Met deze telefoon kon je niet alleen bellen maar ook e-mailen en een contactenlijst aanmaken. 

De eerste smartphone

Mobieltjes voor het grote publiek kwamen pas op de markt toen de Nokia 3310 werd gelanceerd.
In 2000 werd deze Nokia op de markt gebracht en werd meer dan 126 miljoen keer verkocht.

 

Met de bekende T9-tekstvoorspelling, Snake II en verwisselbare lettertypes werd de Nokia 3310 een onmisbare telefoon.

2 jaar later kwam er alweer een Nokia met een kleurenscherm, camera en internetmogelijkheden, dit was de Nokia 6650.

 

Sinds 2007 heeft Apple een enorme verandering gemaakt op de telecommarkt door een iPhone te lanceren met 2G.

Mobiel internetten werd het doel bij de nieuwste smartphones met apps.

 

Inmiddels heeft Apple diverse iPhone’s uitgebracht, zijn we 10 jaar verder met al die verschillende iPhone modellen en verwachten we heel wat van de iPhone 8 die in oktober uit zal komen.

Iedereen altijd bereikbaar, overal

Nu de doelgroep veel groter is en niet alleen volwassenen of rijke mensen met een smartphone rond kunnen lopen is het belangrijk dat je toestel zo goed mogelijk in elkaar zit.

 

Heb je een kapot scherm, camera beschadigd of hebben de speakers van je telefoon een reparatie nodig dan kun je heel eenvoudig online onderdelen bestellen voor je smartphone.

 

Door onderdelen online eenvoudig te bestellen kun je zelf je smartphone repareren of laten repareren. De vraag naar smartphone onderdelen wordt steeds groter omdat mensen altijd bereikbaar willen zijn.

 

Daarnaast zijn er ook diverse telefoons beschikbaar die refurbished zijn. Dit betekent dat een telefoon tweedehands is maar helemaal is nagekeken om weer te verkopen, toestellen die refurbished zijn hebben een 100% werkende techniek maar er kunnen wel gebruikssporen aanwezig zijn.

 

Laat je je smartphone repareren of ga je voor een refurbished toestel dan heb je altijd recht op garantie dus kijk hier goed naar bij het aanschaffen van een smartphone. 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0