Refurbished camera

Refurbished camera

Met een refurbished camera kun je veel geld besparen. Ze zijn tot wel 50% goedkoper dan nieuw. Vooral op de duurdere modellen kan de besparing al gauw in de honderden euro's lopen.


Refurbished cameras zijn uitgebreid getest, gecontroleerd en gereinigd. De werking is hetzelfde als een nieuw exemplaar. Doordat de cameras gebruikt zijn kan het wel voorkomen dat er kleine gebruikssporen zichtbaar zijn.

 

Het aanbod refurbished fototoestellen is de laatste tijd flink aan het groeien.  Zo zijn een digitale camera, spiegelreflexcamera, actioncam, direct klaar camera, polaroidcamera en lenzen als refurbished model nu een stuk voordeliger verkrijgbaar.


Refurbished camera kopen

In Nederland zijn er verschillende winkels die refurbished cameras verkopen. In onderstaand overzicht vind je de verschillende cameras en bijhorende betrouwbare online verkoopadressen.

Refurbished digitale camera

De digitale camera leek even op zijn retour na de opkomst van de smartphones met ingebouwde camera. Maar is weer helemaal terug. Door het compacte formaat is deze camera favoriet voor vakantie, uitstapjes of andere gelegenheden. Doordat de digitale camera ook refurbished verkrijgbaar is de prijs ook nog eens zeer gunstig. Zo is er voor ieder budget wel een exemplaar verkrijgbaar.


ReBuy

Groot assortiment digitale cameras van diverse A-merken.

 • 18 maanden garantie
 • 21 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 3 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore reBuy Refurbished digitale camera


Nikon store

Nikon refurbished Nederland. Refurbished digitale cameras direct van de fabrikant.

 • 12 maanden garantie
 • 15 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 5 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore Nikon store Refurbished digitale camera


Refurbished actioncam

De naam zegt het al, de actioncam is uitermate geschikt voor gebruik bij actieve bezigheden. Met een compact formaat en robuuste body vergezellen deze cameras je graag op al je avonturen. Wil je wat geld overhouden voor je grote avontuur? Met een refurbished actioncam bespaar je tot wel 50% op de nieuwprijs. De favoriet onder de actioncams is uiteraard de GoPro HERO. Ook hiervan zijn er refurbished verschillende modellen verkrijgbaar.


ReBuy

Groot assortiment actioncams van diverse A-merken.

 • 18 maanden garantie
 • 21 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 3 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore reBuy Refurbished action camera


Refurbished spiegelreflexcamera

Wil je een camera met veel instelmogelijkheden? Dan is een spiegelreflexcamera een goede keuze. Met de mogelijkheid om diverse lenzen te monteren krijg je een keur aan mogelijkheden die je niet hebt met een gewone digitale camera. Door de hoge snelheid, instelmogelijkheden en kwaliteit maak je de perfecte foto. Spiegelreflexcameras zijn refurbished een stuk voordeliger.


ReBuy

Groot assortiment spiegelreflexcameras van diverse A-merken.

 • 18 maanden garantie
 • 21 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 3 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore reBuy Refurbished spiegelreflexcamera


Nikon store

Nikon refurbished Nederland. Refurbished spiegelreflexcameras  direct van de fabrikant.

 • 12 maanden garantie
 • 15 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 5 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore Nikon store Refurbished spiegelreflexcamera


Refurbished Polaroid

Ken je ze nog, de ouderwetse Polaroid toestellen. Foto maken, paar minuutjes wapperen en direct resultaat? Vond je het wel wat hebben? Dan is er goed nieuws, want de originele polaroidtoestellen zijn terug! Door de inzet van Impossible worden de oude originele fototoestellen gereviseerd en krijgen ze een upgrade. Wil je fotograferen met de nostalgie van toen? Wacht dan niet langer en ga voor een refurbished Impossible Polaroid fototoestel. Wapper ze!


Cameranu.nl

Originele refurbished Polaroid toestellen uit de jaren 80 & 90. 

 • 24 maanden garantie
 • 14 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • Voor 23:59 beteld, morgen in huis
 • Thuiswinkel waarborg

Reviewscore:

Reviewscore Cameranu.nl refurbished polaroid


Foka

Ruim assortiment refurbished Impossible polaroidcamera's.

 • 24 maanden garantie
 • 14 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Thuiswinkel waarborg

Reviewscore:

Reviewscore Foka refurbished Impossible


Refurbished cameralenzen

Met verschillende lenzen kun je vanuit verschillende invalshoeken fotograferen. Dit bepaald uiteindelijk een groot deel van het resultaat. Cameralenzen of objectieven zijn dan ook een zeer belangrijk onderdeel van het geheel. Het belang van een goede lens is vaak ook in de prijs terug te zien. Die is soms wel hoger dan het toestel zelf. Gelukkig zijn er ook refurbished lenzen en objectieven te koop. Dat scheelt soms wel een paar honderd euro op de nieuwprijs.


ReBuy

Groot assortiment refurbished lenzen van diverse A-merken.

 • 18 maanden garantie
 • 21 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 3 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore reBuy Refurbished cameralenzen


Nikon store

Nikon refurbished Nederland. Refurbished lenzen en objectieven direct van de fabrikant.

 • 12 maanden garantie
 • 15 dagen bedenktijd (retourrecht)
 • 2 tot 5 werkdagen levertijd

Reviewscore:

Reviewscore Nikon store Refurbished cameraobjectieven


Voordelige vakantiekiekjes met refurbsished cameras

Op vakantie?

Tijdens de vakantie is het een gewoonte om veel foto's te nemen. En deze natuurlijk achteraf aan iedereen te showen. Een goede camera mag dan ook niet ontbreken tijdens je reis.

 

Er is een groot assortiment van refurbished cameras waardoor het vakantiekiekjes maken een stuk voordeliger is geworden. 


Wat is een refurbished camera?

Wat is een refurbished camera?

"Een refurbished camera is een gebruikte camera die zodanig is gereviseerd (refurbished) dat de functionaliteit hetzelfde is als een nieuw toestel. De technische werking is 100% in orde.

 De gebruikte camera wordt op meerdere punten gecontroleerd en waar nodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Tevens wordt het toestel uitgebreid gereinigd."


De herkomst van refurbished cameras

Een refurbished camera kan afkomstig zijn van verschillende kanalen. Bij de productbeschrijving staat dit meestal niet beschreven, maar het is wel handig om te weten waar een refurbished camera vandaan kan komen.

 • Verkregen via inkoop
 • Verkregen via inruil
 • Retourproduct binnen de herroepingstermijn
 • Retourproduct voor reparatie
 • Gebruikt als demo of showmodel

Verkregen via inkoop

Via inkoopwebsites worden de cameras ingekocht. Er vind een eerste selectie plaats van de binnengekomen toestellen op staat en werking. Hierna worden de cameras waar nodig gerepareerd, schoongemaakt en getest. Als de werking 100%min orde is worden deze als refurbished aangeboden.
Fototoestellen verkregen door inkoop zijn enkele maanden tot een paar jaar in gebruik geweest.

 

Verkregen via inruil

Bij aankoop van nieuwe fotoapparatuur wordt de oude apparatuur weleens ingeruild. Ook deze fototoestellen en lenzen worden na eventueel repareren, schoonmaken en testen als refurbished verkocht. Fototoestellen verkregen door inruil zijn enkele maanden tot een paar jaar in gebruik geweest.

 

Retourproduct binnen de herroepingstermijn

Bij aanschaf van een nieuw fototoestel is er sprake van het herroepingsrecht. Dit is termijn waarbinnen het toestel retour gestuurd mag worden. Voor het gebruik maken van het herrroepingsrecht zijn verschillende oorzaken. Zo kan het toestel toch niet voldoen aan de wensen van de koper of er is een verkeerde bestelling geplaatst.
Deze toestellen zijn dan ook zeer kort gebruikt of helemaal niet gebruikt. Verkopen als een nieuw toestel mag na retourzenden niet meer. 

 

Retourproduct voor reparatie

Binnen de garantietermijn kan een toestel ter reparatie worden aangeboden. Soms wordt er dan een nieuw toestel aan de klant meegegeven. Het ter reparatie aangeboden toestel wordt dan gerepareerd, schoongemaakt en getest. De werking is weer 100% in orde waarna het toestel als refurbished wordt verkocht. 
Fotoapparatuur die ter reparatie wordt aangeboden is enkele dagen tot ongeveer 2 jaar in gebruik geweest.

 

Gebruikt als demo of showmodel

Regelmatig worden er demo of show modellen als refurbished aangeboden. Meestal gebeurd dit als er een nieuw model is uitgebracht. Ook fotoapparatuur die gebruikt is op beurzen en evenementen worden na gebruik verkocht als refurbished.
Uiteraard zijn ook deze toestellen waar nodig gerepareerd, schoongemaakt en getest.
Het kan zijn dat deze apparatuur slechts eenmaak gebruikt is tot ongeveer een jaar als demomodel.

Waarom een refurbished camera kopen?

Refurbished camera, de voordelen.

Er zitten aardig wat voordeel aan het kopen van een refurbished camera ten opzicht evan een nieuwe camera en een tweedehands camera. 


 • Een stuk voordeliger dan nieuw
 • Gecontroleerde producten, 100% werkend
 • Duurzaam door hergebruik
 • Meer zekerheid dan tweedehands door garantie
 • Vrijblijvend uitproberen (herroepingsrecht)

Een stuk voordeliger dan nieuw
Een refurbished camera is tot wel 50% goedkoper dan nieuw. Dat is een snelle besparing van enkele tientjes tot wel honderden euro's op de duurdere exemplaren. Een mooie besparing, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een duurder model met meer mogelijkheden voor een lagere prijs.

 

Gecontroleerde producten, 100% werkend

Refurbished cameras worden uitgebreid gecontroleerd en getest. Je kan er van op aan dat de camera 100% naar behoren functioneert.

 

Duurzaam door hergebruik

Naast een besparing op je budget bespaar je met een refurbished camera ook op het mileu. Zo zijn er minder grondstoffen nodig die normaal gebruikt worden bij productie van een nieuwe camera.

 

Meer zekerheid dan tweedehands door garantie

Op een refurbished camera krijg je gewoon garantie. Afhankelijk van het product en de leverancier varieert de garantietermijn van 12 maanden tot wel 24 maanden. Dat geeft dus een stuk meer zekerheid dan een garantieloos toestel die via een advertentiesite wordt gekocht.

 

Vrijblijvend uitproberen (herroepingsrecht)
Twijfel je nog aan de kwaliteit van een refurbished camera? je kunt altijd gebruik maken van het herroepingsrecht. Binnen deze termijn kun je de camera uitproberen en jezelf overtuigen dat de werking in orde is. Mocht je toch niet overtuigd zijn of wil je een ander toestel? Binnen de retourtermijn kun je deze zonder opgave van reden retourneren en krijg je je geld terug of een ander toestel. Per leverancier kan de termijn van herroepingsrecht variëren.

Zitten er ook nadelen aan een refurbished camera?

Naast de genoemde voordelen zijn er natuurlijk ook enkele nadelen. Om je volledig te informeren zullen we ook deze benoemen. Zo kun je goed voor jezelf een afweging maken tussen de voor en nadelen.

 • Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn
 • Niet alle merken en modellen zijn refurbished verkrijgbaar

Er kunnen gebruikssporen zichtbaar zijn

Doordat refurbished cameras al eerder in gebruik zijn geweest is het mogelijk dat er gebruikssporen zichtbaar zijn. De gebruikssporen variëren van minuscule krasjes op een onopvallende plaats tot goed zichtbare deukjes. mochten er gebruikssporen aanwezig zijn dan wordt dit meestal duidelijk vermeld bij het product. Ook vind je regelmatig de indeling 'goed', 'zeer goed' of 'als nieuw' met de bijhorende beschrijving op de website.

 

Niet alle merken en modellen zijn refurbished verkrijgbaar

Ondanks de grote populariteit van refurbished elektronica zijn er niet van alle merken en modellen refurbished exemplaren verkrijgbaar. Het aanbod van refurbished cameras is sterk afhankelijk van het aanbod dat binnenkomt bij de leveranciers.
Ook de allerlaatse modellen zijn niet direct refurbished verkrijgbaar. Pas na enkele maanden zijn de laatste modellen refurbsished te koop.

Is een refurbished camera hetzelfde als een tweedehands camera?

Ondanks dat ze beide gebruikt zijn zit er wel degelijk verschil tussen een refurbished camera en een tweedehands camera.

Het grote verschil is dat refurbished cameras uitgebreid zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en vakkundig zijn gereinigd. De technische werking is nagenoeg hetzelfde als een nieuwe camera. 
Doordat er zoveel aandacht wordt gegeven aan het reviseren van de camera worden deze ook altijd met garantie verkocht.

 

Bij het kopen van tweedehands cameras is het vaak maar afwachten in welke staat deze is en hoe het functioneert. Vooral bij aankoop van een gebruikte camera van een particulier via een advertentiesite is dat het geval. De camera wordt dan verkocht in gebruikte staat zonder controle of eventuele reparaties. Ook ontvang je geen garantie.

Een refurbished camera biedt dan ook een stuk meer zekerheid dan een tweedehands camera.

Canon refurbished Nederland

Canon verkoopt in Nederland geen refurbished cameras via haar eigen website. Toch zijn er online wel refurbished Canon cameras in Nederland verkrijgbaar. Een webshop met een ruim assortiment digitale cameras, spiegelreflexcameras en objectieven is reBuy. Hier vind je onder andere veel verschillende refurbished modellen van Canon.

Meer refurbished elektronica