Refurbished iMac kopen

Een refurbished iMac kopen is een goede keuze!
Je bent al gauw honderden euro’s goedkoper uit dan een nieuw exemplaar.
Mooi meegenomen toch?

Daarnaast zijn refurbished iMacs ook nog duurzaam. Goed voor je portemonnee en het milieu dus! Maar waar koop je nu een goede en goedkope refurbished iMac met garantie? Daar helpen we je graag bij.

RefurbishedNederland.nl werkt al jarenlang samen met betrouwbare partners.
Wij weten dan ook als geen ander waar je terecht kunt.

De refurbished iMacs van Omolo kunnen wij je van harte aanbevelen. 
Goed geprijsd, van uitstekende kwaliteit en met 12 maanden garantie. 

Logo Omolo
 • Beoordeeld met een 9.3
 • 12 maanden garantie
 • 14 dagen zichttermijn
 • Voor 13:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Keuze uit 3 productgradaties
Logo Coolblue
 • Beoordeeld met een 9
 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Tweedekans in 3 gradaties
Logo Laptops4all.nl
 • Beoordeeld met een 9.3
 • 12 maanden garantie
 • 14 dagen zichttermijn
 • Voor 15:00 besteld, morgen in huis
 • €8,75 verzendkosten
 •  

De voordelen van refurbished iMacs

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen op een refurbished iMac ten opzichte van een nieuwe iMac en een reguliere tweedehands iMac.
De belangrijkste voordelen hebben we hier voor je op een rij gezet:

Goedkoper
Het grootste voordeel van een refurbished iMac is de prijs. Die ligt aanzienlijk lager dan een nieuw exemplaar. je bent al gauw honderden euro’s goedkoper uit. Als je niet de hoofdprijs wilt of kunt betalen voor een iMac dan is een refurbished exemplaar een voordelig alternatief.

Duurzaam
Door het opknappen van gebruikte iMacs wordt de levensduur met jaren verlengd. Ook wordt er zo flink bespaard op kostbare grondstoffen die normaal gebruikt worden bij de de productie van een nieuw exemplaar. Het milieu wordt dus een stuk minder belast.

 Zekerheid
Een ander groot voordeel is de zekerheid die je krijgt bij een refurbished iMac. Je ontvangt dan ook garantie tot wel 24 maanden.
Tevens zijn alle iMacs uitgebreid getest en gecontroleerd voordat ze als refurbished worden aangeboden.

 

Wat is een refurbished iMac?

Een refurbished iMac is een gebruikte iMac die is opgeknapt of gereviseerd. De iMacs worden op tientallen punten getest en gecontroleerd. 
Wanneer nodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Zowel van binnen en buiten ondergaat de iMac een grondige reiniging.

Nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd en (meestal) geupdate naar de laatst mogeliijke versie.

De technische werking is nagenoeg hetzelfde als bij een nieuw exemplaar.
Er kunnen wel gebruikssporen zichtbaar zijn. Deze gebruikssporen worden ingedeeld in verschillende gradaties.

Verschil tussen een tweedehands iMac en refurbished iMac

Ondanks dat het beide om gebruikte iMac gaat zit er wel degelijk een verschil tussen een refurbished iMac en een tweedehands iMac.
Tweedehands iMacs die je op bv. Marktplaats koopt zijn vaak afkomstig van particulieren en worden aangeboden zoals ze zijn.
Er heeft geen controle plaatsgevonden op de werking. Tevens kunnen er gebreken aanwezig zijn.
Vaak heb je geen garantie op je tweedehands aankoop en kun je de iMac niet retourneren.

Refurbished iMacs zijn daareentegen wel uitgebreid gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens ontvang je garantie tot wel 2 jaar en kun je de iMac binnen de zichttermijn retourneren.

Kortom, met een refurbished iMac heb je een stuk meer zekerheid dan een reguliere tweedehands iMac.

Is een refurbished iMac betrouwbaar?

Ja! Over het algemeen zijn refurbisbed iMacs betrouwbaar. Tenminste als je bij deze bij een betrouwbare partij aanschaft. 
Helaas is er veel kwaliteitsverschil in refurbished iMacs bij de verschillende leveranciers. Tevens worden er ook ongecontroleerde tweedehands exemplaren als refurbished aangeboden. De term refurbished is nu eenmaal populair en en daar wordt weleens gebruik (of misbruik) van gemaakt.

Het is dus belangrijk om je refurbished iMac bij een betrouwbare partij aan te schaffen. Dan je zeker van een goed gecontroleerd en 100% werkend exemplaar. Tevens zijn de garantie en het herroepingsrecht goed geregeld.

Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten als je een refurbished Imac gaat kopen.

Waar op letten bij de aanschaf van een refurbished iMac?

Bij het kopen van een refurbished iMac zijn er een aantal punten waar je op dient te letten. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de leveranciers.
Om zeker te zijn te van een goede aankoop kun je rekening houden met de volgende punten:

De mate van refurbishment
Er is geen standaard voor refurbished. Per bedrijf kan het aantal punten waarop de iMac wordt getest en gecontroleerd sterk verschillen.
Meestal staat er wel omschrijving van het refurbishment op de website van de leverancier/webshop.

De gradatie van gebruikssporen
Ook de mate van gebruikssporen kan sterk verschillen per bedrijf. Meestal wordt de mate van gebruikssporen aangegeven in verschillende gradaties.
Vaak wordt dit gedaan door de termen ‘Als nieuw’, ‘Zeer goed’ en ‘Goed’. Ook wordt er weleens gebruik gemaakt van een sterrensysteem.
Lees goed in welke gradatie de refurbished iMac valt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Garantie en herroepingsrecht
Een belangrijk punt is de garantie. Deze loopt sterk uiteen bij de verschillende bedrijven varierend van enkele maanden tot wel 2 jaar.
Ook de garantievoorwaarden opzich kunnen sterk verschillen. Lees deze voor aankoop dan ook goed door.
Als particulier kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een termijn waarbinnen je de iMac retour kunt sturen indien deze toch niet naar wens is. De temijn van het herroepingsrecht loopt ook sterk uiteen.

Reviews
Er is geen betere graadmeter voor een bedrijf dan de reviews van bestaande klanten. Zo kun je nagaan of het bedrijf betrouwbaar is, de kwaliteit van de producten goed is en eventuele problemen naar tevredenheid worden opgelost.

 

Wat is de herkomst van refurbished iMacs?

Refurbished iMacs kunnen afkomstig zijn van verschillende kanalen. Zowel particulier als zakelijk. Meestal staat de herkomst niet vermeld bij de refurbished iMacs, maar het is wel handig om te weten waar ze nu eigenlijk vandaan komen.

Er zijn nogal wat misverstanden omtrent de herkomst van refurbished iMacs. een van de meest gemaakte (foute) veronderstelling is dat refurbished iMacs alleen maar opgeknapte schade iMacs zijn. Dit is slecht voor een gedeelte van toepassing. Het overgrote deel heeft een andere herkomst.

Inkoop en inruil van particulieren
Er zijn meerdere websites waar je een gebruikte iMac kunt verkopen of inruilen. Van deze ingezamelde iMacs is een deel bestemd voor de export, een deel wordt gerecycled en een ander deel ondergaat een refurbishment.

Zakelijk gebruikte iMacs
Bedrijven hebben vaak grote aantallen iMacs in gebruik. Na een bepaalde periode zijn deze afgeschreven en wordt overgestapt op nieuwe modellen. Een groot deel van deze zakelijk gebruikte iMac wordt gerefurbished.

Showmodellen en demo
Een gedeelte van de aangeboden refurbished iMacs zijn ex-demo of showmodellen. Ze kunnen gebruikt zijn in winkels, maar ook op beurzen en evenementen.

Garantie
Een ander deel zijn zogenoemde garantie producten. Deze zijn binnen de garantietermijn ter reparatie aangeboden en worden volledig getest en gerepareerd wanneer nodig tot de werking weer 100% in orde is. Deze iMacs krijgen weer een tweede leven als vervangend exemplaar of als refurbished iMac.

Retouren, voorraadoverschot en geannuleerde orders
Er worden ook iMacs aangeboden die helemaal niet of nauwelijks gebruikt zijn. Deze hebben geen gebruikssporen en zijn in perfecte conditie. Vaak gaat het hier om iMacs die afkomstig zijn uit voorraadoverschot, geannuleerde orders en retouren binnen de zichttermijn.

Logo Omolo
 • Beoordeeld met een 9.3
 • 12 maanden garantie
 • 14 dagen zichttermijn
 • Voor 13:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Keuze uit 3 productgradaties