Refurbished laptop

Een refurbished laptop kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 70% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tot honderden euro’s op refurbished, outlet en tweedekans laptops van A-merken bij betrouwbare leveranciers en altijd met garantie. Apple Macbook? Deze hebben een eigen pagina.

Kies uit meer dan 1200 scherp geprijsde laptops van de hoogste kwaliteit met garantie tot 2 jaar

Waar een refurbished laptop kopen?

De allerbeste winkels voor het kopen van een refurbished laptop hebben we alvast voor je geselecteerd.

Hier vind je refurbished laptops van de allerhoogste kwaliteit en met garantie tot 2 jaar

Logo Alpha-shop

9.4

– 24 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel keurmerk.
– Verzendkosten NL: €9,07 BE: €11,50.
– 1 tot 2 werkdagen levertijd.
– Gradaties: A-grade en B-grade.

Topkwaliteit refurbished laptops van A-merken. De hoogste kwaliteit en gewaarborgde prestaties. De laptops worden geleverd met 2 jaar garantie.

Logo ReMarkt

8.6

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webwinkelkeur.
– Gratis verzending..
– Voor 12:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: A-grade. B-grade en C-grade.

Groot assortiment goedkope refurbished laptops van A-merken. Stel zelf de laptop samen voor een device die aansluit op je wensen. Inclusief 1 jaar garantie.

Logo Coolblue

9.3

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Tweedekans laptops, nagekeken en getest. Recente modellen die zijn omgeruild of geretourneerd en met een aantrekkelijke korting worden aangeboden.

Logo computercenter

8.9

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel keurmerk.
– Verzendkosten NL: €6,50
– Voor 16:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Geen onderscheid.

Ruim aanbod gereviseerde laptops van topmerken voor een scherpe prijs. Gecontroleerd, getest, gereinigd en met een garantie van 12 maanden.

Logo Refurbo

8.4

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webshop Keurmerk.
– Gratis verzending..
– Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Zo goed als nieuw, zeer goed en goed.

Laptops van het topsegment en de beste merken. Volledig nagekeken, opgeschoond en geperfectioneerd. Op de laptops zit een garantie van 12 maanden.

Informatie over refurbished laptops

Alle informatie over refurbished laptops hebben we voor je op een rij gezet. Scroll verder om alles te lezen of selecteer een specifiek onderwerp.

Alle onderwerpen over refurbished laptops

Wat is een refurbished laptop?

In het kort is een refurbished laptop een gebruikte laptop die is gereviseerd. Refurbishen is een ander woord voor reviseren.

De gebruikte laptop wordt uitgebreid gecontroleerd en getest op een juiste werking. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen en wordt de laptop gerepareerd. Als er nog data aanwezig is wordt deze verwijderd en op een gecertificeerde manier vernietigd.

Het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd en krijgt waar nodig een update. Ook andere benodigde software wordt opnieuw geinstalleerd zodat de laptop direct klaar is voor gebruik met een schone installatie.

Daarnaast wordt de laptop van binnen en buiten goed schoongemaakt. Stof en vuil wordt verwijderd net als eventuele door de vorige eigenaar aangebrachte uiterlijke kenmerken zoals stickers.

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de laptop weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

Wat zijn de voor en nadelen van een refurbished laptop?

Aan het kopen van een laptop die is refurbished zitten zowel voor en nadelen. Deze voor en nadelen hebben we hieronder voor je op een rij gezet zodat je de voor en tegens goed tegen elkaar kunt afwegen.

De voordelen

Een van de grootste voordelen is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe laptop. Afhankelijk van het model, de leeftijd en de conditie kun je tot wel 70% goedkoper uit zijn in vergelijking met een nieuwe laptop.

Refurbished laptops zijn duurzaam.
Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur van de laptop met jaren verlengd.
Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe laptop. 

De laptops worden geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd.
Pas na een strenge controle worden de laptops vrijgegeven voor verkoop.

Technisch moet de laptop hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands laptop van bijvoorbeeld een particulier.
Op een refurbished laptop krijg je garantie tot wel 2 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

De nadelen

Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste laptops zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

Niet van alle merken zijn er refurbished laptops te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod soms beperkt.
Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar op voorraad.
Ook zijn de nieuwste modellen niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de laptop wordt gecontroleerd.
Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

Als er van de nieuwste modellen refurbished voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Het loont dan om de de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar te vergelijken.

De condities van refurbished laptops

Refurbished laptops zijn meestal al in gebruik geweest variërend van een paar maanden tot enkele jaren.
Het is mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Deze gebruikssporen kunnen miniscule krasjes zijn, maar ook duidelijk zichtbare deukjes en krassen.

Meestal staat de uiterlijke conditie van de refurbished laptops duidelijk omschreven bij de producten in de webshop.
In het algemeen zijn de laptops met zichtbare gebruikssporen een stuk voordeliger dan een exemplaar zonder of met minimale gebruikssporen. 

Vaak wordt de uiterlijke conditie van de laptops ingedeeld in een van onderstaande categorieën. Je kunt dus bewust kiezen voor een conditie en komt dus niet voor verrassingen te staan. De technische werking is bij alle condities hetzelfde.

Zo goed als nieuw

 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade of 5 sterren refurbished.

Zeer goed

 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade of 4 sterren refurbished.

Goed

 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade of 3 sterren refurbished.

Wat is de herkomst van refurbished laptops?

Waar komen refurbished laptops nu eigenlijk vandaan? 

Bij veel mensen bestaat het misverstand dat refurbished laptops alleen maar kapotte laptops zijn die worden gerepareerd. 
De meeste laptops die worden refurbished zijn echter afkomstig van de zakelijke markt en worden ingeruild voor nieuwe apparatuur.

Slechts een klein gedeelte betreft inderdaad laptops die binnen de garantie periode retour zijn gezonden voor reparatie. 

Verreweg het grootste gedeelte van de refurbished laptops is afkomstig van de zakelijke markt. Na een aantal jaar ( +/- 1 tot 3 jaar) in gebruik te zijn geweest worden ze ingeruild voor nieuwe apparatuur.

De ingeruilde laptops ondergaan een strenge selectie en alleen de beste exemplaren ondergaan een refurbishement. 

Een kleiner gedeelte is afkomstig uit de retouren van een winkel of leverancier. Soms gaat het exemplaren die ter reparatie worden aangeboden, maar ook de ongebruikte retouren vallen hieronder.

Deze mogen niet meer als nieuw verkocht worden, maar zijn niet of nauwelijks gebruikt. 
Het prijsvoordeel van deze zogenoemde tweedekans laptops is een stuk kleiner dan een zakelijk gebruikte refurbished laptop.

Laptops worden soms ook door particulieren ingeruild bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. Meestal gaat het hier om de wat kleinere computerwinkels die deze laptops refurbishen en doorverkopen.

Bij het uitkomen van een nieuw model laptop worden de voorgaande showroom en demomodellen overbodig. Deze worden door gespecialiseerde bedrijven opgekocht en ondergaan een refurbishment.

Wat is het verschil tussen een tweedehands en refurbished laptop?

Ondanks dat het beide (meestal) gebruikte laptops betreft zit er wel degelijk verschil tussen een tweedehands laptop en een refurbished exemplaar.

Tweedehands laptops van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je kunt geen gebruik maken van het herroepingsrecht of aanspraak maken op garantie.

Refurbished laptops zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, een refurbished laptop biedt een stuk meer zekerheid dan een tweedehands laptop.

Is een refurbished laptop betrouwbaar?

Ja, een refurbished laptop is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een laptop online wilt kopen.

Refurbished laptops zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de laptops.

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden laptops van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de laptops vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 2 jaar.

Waar op letten bij het aanschaffen van een refurbished laptop?

Als je een refurbished laptop wilt kopen kom je er al gauw achter dat er veel verschillen zitten tussen de verschillende webwinkels. Er komen ook steeds meer webwinkels waardoor het soms lastig kan zijn door de bomen het bos te zien.

We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet waar je op kunt letten om de juiste webwinkel te kiezen.

Er is geen standaard voor refurbishment. Er kunnen grote verschillen tussen de verschillende bedrijven en de producten.
Zo kan het voorkomen dat bedrijf A de laptop standaard op 25 punten controleerd en bedrijf B op 50 punten.
Vaak staat het op de website wel aangegegeven wat het refurbishment inhoudt voor het betreffende bedrijf en op welke punten ze de laptops controleren.

Er zijn verschillende condities in refurbished laptops. Deze geven de uiterlijke staat aan. In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van 3 verschillende gradaties, maar per bedrijf kan dit enigzins verschillen.
Meestal staan de gradaties en de omschrijving van de condities duidelijk omschreven op de website.

Refurbished laptops worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd, oftewel niet in de originele verpakking. Ook kan er per bedrijf verschil zitten in de accessoires die meegeleverd worden.

Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Dan kan het voorkomen dat je enkele dagen langer op je bestelling moet wachten.

Op een refurbished laptop krijg je garantie. Per bedrijf kan het echter verschillen hoelang de garantietermijn is en wat de garantie voorwaarden zijn. 

Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een periode waarin je de laptop zonder opgaaf van reden kunt retourneren.
De termijn en voorwaarden van het herroepingsrecht kunnen per bedrijf verschillen.

Het is verstandig om een refurbished laptop te kopen bij een website die een webwinkel keurmerk heeft. 
Bij klachten waar jezelf en het bedrijf niet samen uit kunnen komen kan een keurmerk eventueel bemiddelen.
Tevens moet een bedrijf aan diverse voorwaarden voldoen om een keurmerk te mogen dragen.

Een goede manier om meer te weten te komen over de kwaliteit van de webwinkel en de producten is het lezen van reviews.

Naast de positieve reviews is het ook handig om de minder positieve reviews door te nemen. Zo kun je een goede inschatting maken hoe een bedrijf omgaat met klachten en of deze naar tevreden worden opgelost.