Refurbished laptop kopen

Een refurbished laptop kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 70% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tot honderden euro’s op laptops van A-merken zoals HP, Dell, Asus, Lenovo en Acer. De laptops zijn technisch in topconditie en worden altijd met garantie verkocht.

AfbeeldingNaamPrijsKoop
Logo Alpha-shop

9.4

Topkwaliteit refurbished laptops van A-merken. De hoogste kwaliteit en gewaarborgde prestaties. De laptops worden geleverd met 2 jaar garantie.

– 24 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel keurmerk.
– Verzendkosten NL: €9,07 BE: €11,50.
– 1 tot 2 werkdagen levertijd.
– Gradaties: A-grade en B-grade.

Logo ReMarkt

8.6

Groot assortiment goedkope refurbished laptops van A-merken. Stel zelf de laptop samen voor een device die aansluit op je wensen. Inclusief 1 jaar garantie.

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webwinkelkeur.
– Gratis verzending..
– Voor 12:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: A-grade. B-grade en C-grade.

Logo Coolblue

9.3

Tweedekans laptops, nagekeken en getest. Recente modellen die zijn omgeruild of geretourneerd en met een aantrekkelijke korting worden aangeboden.

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Logo computercenter

8.9

Ruim aanbod gereviseerde laptops van topmerken voor een scherpe prijs. Gecontroleerd, getest, gereinigd en met een garantie van 12 maanden.

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel keurmerk.
– Verzendkosten NL: €6,50
– Voor 16:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Geen onderscheid.

Logo Refurbo

8.4

Laptops van het topsegment en de beste merken. Volledig nagekeken, opgeschoond en geperfectioneerd. Op de laptops zit een garantie van 12 maanden.

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webshop Keurmerk.
– Gratis verzending..
– Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Zo goed als nieuw, zeer goed en goed.

Informatie over refurbished laptops

Refurbished laptops, je ziet ze steeds vaker voorbijkomen en dat is ook niet zo gek. Er zitten namelijk een aantal zeer aantrekkelijke voordelen aan het kopen van een refurbished laptop.

Zo zijn ze voordelig in aanschaf, duurzaam, van hoge kwaliteit en je krijgt gewoon garantie.

Maar wat is een refurbished laptop nu eigenlijk, waar komen ze vandaan en wat zijn de voor en nadelen van het kopen van een laptop die is refurbished? 

Alle informatie over refurbished laptops hebben we hier voor je op een rij gezet zodat je goed geinformeerd kunt bepalen of een gereviseerde laptop de juiste keuze voor je is.

In het kort is een refurbished laptop een gebruikte laptop die is gereviseerd. Refurbishen is dan ook een ander woord voor reviseren.


Een refurbished laptop is uitgebreid gecontroleerd en getest op een juiste werking. Waar nodig worden er reparaties uitgevoerd en wordt de software opnieuw geinstalleerd. Indien er nog data aanwezig is wordt deze verwijderd en op een gecertificeerde manier vernietigd.

Van binnen en buiten is de laptop goed schoongemaakt en ontdaan van eventuele uiterlijke kenmerken van de vorige eigenaar.

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de laptop weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

Het kopen van een refurbished laptop biedt verschillende voordelen. Zo zijn ze een stuk goedkoper dan nieuw, duurzaam, van hoge kwaliteit en heb je de zekerheid van een gecontroleerd product met garantie.

 

Goedkoper dan nieuw
Een van de grootste voordelen is de prijs. Deze ligt en stuk lager dan een vergelijkbare nieuwe laptop.

Afhankelijk van het model, leeftijd en conditie kun je tot wel 70% goedkoper uit zijn in vergelijking met een nieuwe laptop.

 

Duurzaam
Refurbished laptops zijn duurzaam. Door het hergebruik en refurbishment wordt de levensduur van de laptop met jaren verlengd.

Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die nodig zijn voor de productie van een nieuwe laptop.

 

Kwaliteit
De laptops worden geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Pas na een strenge controle worden de laptops vrijgegeven voor verkoop als refurbished laptop.

Technisch gezien functioneerd een refurbished laptop dan ook hetzelfde als een nieuwe laptop.

Refurbished laptops zijn vaak ook modellen van hoge kwaliteit en uitstekende specificaties.

 

Zekerheid & garantie
Een ander groot voordeel is de zekerheid die je krijgt in vergelijking met een tweedehands exemplaar van een particulier.

Op een refurbished laptop krijg je namelijk gewoon garantie en kun je gebruik maken van het herroepingsrecht.

Naast de voordelen zitten er ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished laptop. Zo kunnen er gebruikssporen aanwezig zijn en zijn niet van alle merken en alle modellen refurbished exemplaren te koop.

Gebruiksporen
Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn op een refurbished laptop. De meeste laptops zijn 1 tot 3 jaar in gebruik geweest voordat ze worden refurbished.

Beperkter aanbod
Niet van alle merken zijn er refurbished laptops te koop. Van de merken waar er wel refurbished exemplaren van aanwezig zijn is de beschikbare voorraad soms beperkt tot enkele exemplaren.
Ook zijn de nieuwste modellen niet direct refurbished verkrijgbaar. Meestal duurt dit enkele weken tot zelfs maanden.

Geen standaard
Er is geen standaard voor refurbishment. Per bedrijf kan er verschil zitten hoe en in welke mate de laptop gereviseerd wordt.  
Ook kan er verschil zitten in de garantietermijn en de garantie voorwaarden.

Refurbished laptops kunnen afkomstig zijn van diverse kanalen zoals de zakelijke markt, retouren, particulieren en demo modellen.

Het is een misverstand dat het alleen maar kapotte laptops zijn die worden gerepareerd. De meeste refurbished laptops zijn echter afkomstig van de zakelijke markt en functioneren nog uitstekend.

 

Zakelijke markt
Verreweg het grootste gedeelte van de refurbished laptops is afkomstig van de zakelijke markt. Na een aantal jaar (+/- 1-3 jaar) in gebruik te zijn geweest worden de laptops ingeruild voor nieuwe apparatuur.

De ingeruilde laptops ondergaan een strenge selectie en alleen de beste exemplaren belanden op de refurbished markt.

 

Retouren
Een kleiner gedeelte is afkomstig van uit de retpouren van een winkel of fabrikant. Soms gaat het om exemplaren die ter reparatie worden aangeboden, maar ook de niet of nauwelijks gebruikte retouren binnen de zichttermijn vallen hieronder.

Deze mogen niet meer als nieuw verkocht worden en belanden eveneens op de refurbished markt. Vaak worden deze aangeduid als tweedekans. Doordat het meestal de wat recentere modellen betreft en de laptops nauwelijks gebruikt zijn is het prijsverschil minder groot dan bij een gebruikte refurbished laptop.

 

Particulieren
Laptops worden soms ook door particulieren ingeruild bij aanschaf van een nieuw exemplaar. Meestal gaat het hierbnijnom de lokale computerwinkels die deze laptops inruilen en refurbishen.

Ook online kunnen gebruikte elektronica te koop worden aangeboden. Een groot gedeelte van de aangekochte apparaten ondergaan een refurbishment en krijgen zo een tweede leven.

 

Demo / showmodellen
Bij het uitkomen van een nieuw model laptop zijn de de demo en showmodellen van het vorige exemplaar overbodig. Deze worden door gespecialiseerde bedrijven opgekocht en ondergaan een refurbishment.

Ondanks dat het beide (meestal) gebruikte laptops betreft zit er wel degelijk verschil tussen een tweedehands laptop en een refurbished exemplaar.

 

Tweedehands laptops van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je kunt geen gebruik maken van het herroepingsrecht of aanspraak maken op garantie.

 

Refurbished laptops zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie.

 

Kortom, een refurbished laptop biedt een stuk meer zekerheid dan een tweedehands laptop.

Ja, een refurbished laptop is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.

 

Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een laptop online wilt kopen.

 

Refurbished laptops zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de laptops.

 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden laptops van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de laptops vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 2 jaar.

Waar op letten bij het aanschaffen van een refurbished laptop?

Als je een refurbished laptop wilt kopen kom je er al gauw achter dat er veel verschillen zitten tussen de verschillende webwinkels. Er komen ook steeds meer webwinkels waardoor het soms lastig kan zijn door de bomen het bos te zien.

We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet waar je op kunt letten om de juiste webwinkel te kiezen.

Er is geen standaard voor refurbishment. Er kunnen grote verschillen tussen de verschillende bedrijven en de producten.
Zo kan het voorkomen dat bedrijf A de laptop standaard op 25 punten controleerd en bedrijf B op 50 punten.
Vaak staat het op de website wel aangegegeven wat het refurbishment inhoudt voor het betreffende bedrijf en op welke punten ze de laptops controleren.

Er zijn verschillende condities in refurbished laptops. Deze geven de uiterlijke staat aan. In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van 3 verschillende gradaties, maar per bedrijf kan dit enigzins verschillen.
Meestal staan de gradaties en de omschrijving van de condities duidelijk omschreven op de website.

Refurbished laptops worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd, oftewel niet in de originele verpakking. Ook kan er per bedrijf verschil zitten in de accessoires die meegeleverd worden.

Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Dan kan het voorkomen dat je enkele dagen langer op je bestelling moet wachten.

Op een refurbished laptop krijg je garantie. Per bedrijf kan het echter verschillen hoelang de garantietermijn is en wat de garantie voorwaarden zijn. 

Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een periode waarin je de laptop zonder opgaaf van reden kunt retourneren.
De termijn en voorwaarden van het herroepingsrecht kunnen per bedrijf verschillen.

Het is verstandig om een refurbished laptop te kopen bij een website die een webwinkel keurmerk heeft. 
Bij klachten waar jezelf en het bedrijf niet samen uit kunnen komen kan een keurmerk eventueel bemiddelen.
Tevens moet een bedrijf aan diverse voorwaarden voldoen om een keurmerk te mogen dragen.

Een goede manier om meer te weten te komen over de kwaliteit van de webwinkel en de producten is het lezen van reviews.

Naast de positieve reviews is het ook handig om de minder positieve reviews door te nemen. Zo kun je een goede inschatting maken hoe een bedrijf omgaat met klachten en of deze naar tevreden worden opgelost.

De condities van refurbished laptops

Refurbished laptops zijn meestal al in gebruik geweest variërend van een paar maanden tot enkele jaren.
Het is mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Deze gebruikssporen kunnen miniscule krasjes zijn, maar ook duidelijk zichtbare deukjes en krassen.

Meestal staat de uiterlijke conditie van de refurbished laptops duidelijk omschreven bij de producten in de webshop.
In het algemeen zijn de laptops met zichtbare gebruikssporen een stuk voordeliger dan een exemplaar zonder of met minimale gebruikssporen. 

Vaak wordt de uiterlijke conditie van de laptops ingedeeld in een van onderstaande categorieën. Je kunt dus bewust kiezen voor een conditie en komt dus niet voor verrassingen te staan. De technische werking is bij alle condities hetzelfde.

Zo goed als nieuw

 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade of 5 sterren refurbished.

Zeer goed

 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade of 4 sterren refurbished.

Goed

 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade of 3 sterren refurbished.