Refurbished laptop

Een refurbished laptop is de beste keuze als je opzoek bent naar een voordelige en goede laptop met garantie. 

 

De meeste refurbished laptops zijn afkomstig van de zakelijke markt en daardoor van hoge kwaliteit.

Van de meeste A-merken zijn er refurbished modellen verkrijgbaar.

 

Het voordeel ten opzichte van de nieuwprijs loopt op tot wel 70% en soms nog wel meer.

Zowel voor het dagelijkse gebruik thuis, school of studie als voor zakelijk gebruik is er ruime keuze in prijs en specificaties.

Zo is er voor ieder budget en voor iedere toepassing wel een refurbished laptop te koop.

Apple Macbooks

Refurbished Macbooks

Macbooks met hoge korting. Tot wel 60% voordeliger dan nieuw. Zowel de Pro, Air en 12" retina zijn refurbished verkrijgbaar.

HP laptops

Refurbished HP laptops

Zakelijk gebruikte HP laptops van hoge kwaliteit. Bespaar tot wel 70% op de nieuwprijs van HP Elitebook en HP Probook laptops.


Dell laptops

Refurbished Dell laptops

Hoogwaardige Dell laptops zijn nu een stuk voordeliger. Tot wel 70% goedkoper dan de nieuwprijs. Hoofdzakelijk zakelijk gebruikt.

Lenovo laptops

Refurbished Lenovo laptops

Opzoek naar een voordelige Lenovo laptop zoals de Thinkpad? Bespaar veel geld en kies voor een refurbished Lenovo laptop.


Fujitsu laptops

Refurbished Fujitsu laptops

Fujitsu laptops staan bekend als stevige krachtpatsers. De Fujitsu Lifebook laptops zijn ook refurbished verkrijgbaar.

Toshiba laptops

Refurbished Toshiba laptops

Het aanbod refurbished Toshiba laptops is niet heel groot. Maar regelmatig zijn er enkele voordelige modellen verkrijgbaar.


Wat is een refurbished laptop?

Informatie refurbished laptops

Een refurbished laptop is een gebruikte laptop die zodanig is gereviseerd (refurbished) dat de functionaliteit hetzelfde is als een nieuwe exemplaar. De technische werking is 100% in orde.

Refurbished laptops zijn hoofdzakelijk afkomstig uit het bedrijfsleven en zijn van hoge kwaliteit.
Aangezien de laptops eerder gebruikt zijn is het mogelijk dat er gebruikssporen zichtbaar zijn. 

De verschillende gradaties in refurbished laptops

Refurbished laptops worden vaak onderverdeeld in verschillende gradaties. Doordat de laptops al in gebruik zijn geweest is het mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Met de onderverdeling in gradaties wordt de mate van gebruikssporen aangegeven.

 

Er is geen algemene standaard voor voor het aanbieden van refurbished laptops. Toch kun je onderstaand schema gebruiken als leidraad. In het algemeen komen de verschillende gradaties overeen bij de verschillende leveranciers, maar er zijn kleine afwijkingen hierop mogelijk. 

 

De verschillende gradaties hebben niets te maken met de technische werking. Deze is bij alle refurbished laptops 100% in orde.

Refurbished laptops- Als nieuw

Een refurbished laptop met 5 sterren heeft geen tot minimale gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'als nieuw' of 'A-Grade'.

 

De gebruikssporen kunnen miniscule krasje op een onopvallende plaats zijn.

Refurbished laptops - Zeer goed

Een refurbished laptop met 4 sterren heeft minimale tot normale gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'zeer goed' of 'B-Grade'.

 

De gebruikssporen zijn kleine krasjes en deukjes op een zichtbare plaats.

Refurbished laptops - Goed

Een refurbished laptop met 3 sterren heeft duidelijk zichtbare gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'goed' of 'C-grade'.

 

De gebruikssporen zijn krasjes, deukjes en chips uit de behuizing op een zichtbare plaats.


Bij de aangeboden refurbished laptops staat meestal duidelijk aangegeven in welke categorie deze valt. Het is in ieder geval aan te raden om ook de uitleg van de verschillende gradaties op de website van de leverancier door te nemen.

De verschillen tussen een refurbished en tweedehands laptop

Ondanks dat het beide gebruikte laptops zijn zitten er toch een aantal verschillen tussen een refurbished laptop en een tweehands laptop. 

 

 • Een refurbished laptop is vaak van hogere kwaliteit dan een normale tweedehands laptop
  Doordat refurbished laptops vaak zakelijke modellen zijn is de kwaliteit een stuk hoger dan particulier aangeboden laptops op bv. Marktplaats. Er worden zakelijk vaker duurdere modellen aangeschaft en kostbare upgrades uitgevoerd. ook op de refurbished modellen zijn deze nog steeds beschikbaar.
 •  Refurbished laptops bieden meer zekerheid dan een tweedehands laptop
  Op een refurbished laptop zit meestal een langere garantietermijn dan een tweedehands laptop. Vooral op particulier aangeboden tweedehands laptops ontvang je helemaal geen garantie. De garantietermijn op refurbished laptops loopt op tot wel 24 maanden.
 • Minder kans op mankementen met een refurbished laptop
  Een refurbished laptop is uitgebreid gecontroleerd, gereinigd en waar nodig gerepareerd. De technische werking is 100% in orde. Bij een reguliere tweedehands laptops is het vaak onduidelijk of er iets aan scheelt of in welke staat deze zich bevindt.
 • Duidelijke communicatie van mogelijke gebruikssporen
  Bij een refurbished laptop wordt duidelijk aangegeven in welke conditie deze zich bevindt. Je weet van te voren precies wat je kan verwachten.
 • Refurbished laptops hebben vaak betere specificaties dan een tweedehands laptop
  Aangezien refurbished laptops meestal afkomstig zijn van de zakelijke markt zijn deze voorzien van goede specificaties. Vaak zijn er ook kostbare upgrades toegevoegd die je niet op een standaard tweedehands laptop kunt krijgen.

De voor en nadelen van een refurbished laptop

Net als elk ander product heeft het kopen van een refurbished laptop voor, maar ook nadelen. Om een goede afweging te maken benoemen we hieronder zowel de voor als nadelen van een refurbished laptop.

 

Voor en nadelen refurbished laptops
 • Voordelig
 • Zekerheid
 • Duurzaam
 • Gebruikssporen
 • Beperkt aanbod
 • Oudere modellen

Voordelen van refurbished laptops

 

Een stuk voordeliger

Het grootste voordeel van een refurbished laptop is de prijs. Prijzen van 70% goedkoper dan de nieuwprijs zijn geen uitzondering. Je bespaart zo al gauw honderden euro's goedkoper uitzijn.

 

Meer zekerheid

Ten opzichte van een tweedehands laptop van b.v. Marktplaats heb je bij een refurbished model meer zekerheid.

Zo kun je gebruik maken van het herroepingrecht, zijn de laptops uitgebreid getest op een juiste werking.

En je krijgt garantie. De termijn verschilt per bedrijf, maar loopt op tot wel 24 maanden.

 

Je weet precies waar je aan toe bent

Door de indeling in verschillende productcondities weet je precies in wat voor staat de refurbished laptop zich bevindt.

 

Duurzaam

Door het hergebruik van een laptop kan er worden bespaard op kostbare grondstoffen, energie, transport en milieu.

Als je kiest voor een refurbished laptop is dat dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

 

De nadelen van refurbished laptops

 

Duurdere modellen en upgrades
Refurbished laptops worden hoofdzakelijk gebruikt in het bedrijfsleven. Het zijn dan ook vaak duurdere modellen met kostbare upgrades.

 

Grotere partijen op voorraad
Opzoek naar meerdere laptops met dezelfde specificatie? Vaak komen er grotere partijen beschikbaar van hetzelfde model en met dezelfde specificaties. Dit komt het uniform werken in je bedrijf zeker ten goede.

 

Gebruikssporen

Refurbished laptops zijn al gebruikt. Het is dan ook goed mogelijk dat er gebruikssporen zichtbaar zijn.

Gebruikssporen kunnen variëren van minuscule krasjes tot wat grotere krassen of deukjes.

 

Beperkter aanbod

Niet ieder merk en model is refurbished verkrijgbaar. Dit hangt sterk af van het aanbod da bij de leverancier binnenkomt.
Vaak zijn het dan grotere partijen van een model. Het komt ook voor dat er maar 1 exemplaar beschikbaar is.
 

Niet het nieuwste model

Refurbished laptops zijn meestal niet de nieuwste modellen. Gemiddeld zijn deze laptops 1 tot 3 jaar in gebruik geweest. 
Zo nu en dan worden er wel recente modellen als refurbished aangeboden, maar het prijsvoordeel ten opzichte van de nieuwprijs is dan ook een stuk lager.

Refurbished laptops

Garantie op een refurbished laptop

Je hoeft je geen zorgen te maken over de garantie als je een refurbished laptop aanschaft. Dat is prima in orde en je ontvangt zelfs nog een extra garantie ten opzichte van een nieuwe laptop.

 

Herroepingsrecht of zichttermijn

Mocht de laptop na aanschaf toch niet bevallen, dan kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een bepaalde termijn waarin je de laptop zonder opgaaf van reden kunt retourneren of omruilen voor een andere laptop.

De termijn die wordt gehanteerd varieert per bedrijf en loopt uiteen van 7 tot wel 40 dagen.

 

Garantietermijn

Als je hebt besloten om het refurbished laptop te houden kan het natuurlijk altijd voorkomen dat deze kapotgaat.

Op een refurbished laptop loopt de garantie uiteen van 3 maanden tot wel 2 jaar. De garantietermijn verschilt per leverancier.

 

Uitgebreid gecontroleerd

Een extra garantie van een refurbished laptop is dat deze uitgebreid is gecontroleerd. Hierbij kan de technische werking bijna met 100% worden gegarandeerd. 

 

Waarom worden laptops refurbished?

Laptops worden in het bedrijfsleven ongeveer 1 tot 4 jaar gebruikt. Als er wordt overgestapt op nieuwe apparatuur (bv. bij einde leasecontract, aanschaf nieuwe laptops) komen de gebruikte laptops retour naar de leverancier of worden ze opgekocht.


De laptops zijn meestal zakelijke modellen van A-merken die nog jaren kunnen meegaan. Het is dan zonde om de gebruikte laptops te demonteren. Daarom worden ze opgeknapt om weer fris en fruitig te beginnen aan een tweede leven.

Het hergebruiken van elektronische apparatuur wordt ook uit milieu oogpunt gestimuleerd. Er kan flink worden bespaard op kostbare grondstoffen en daarmee het milieu. Vooral voor bedrijven is het belang om deel te nemen aan een circulaire economie steeds belangrijker aan het worden.

 

Voor wie is een refurbished laptop geschikt?

Eigenlijk is een refurbished laptop voor iedereen die een laptop wilt aanschaffen en goede keuze. Of je deze nu nodig hebt voor werk, studie of ontspanning. Zowel in prijs, merk en specificaties is er een ruime keuze. Voor iedereen is er dus wel een refurbished laptop die aansluit op de wensen en eisen die gesteld worden.

 

Refurbished laptops voor bedrijven

Voor bedrijven zijn refurbished laptops uitermate geschikt. Voor hetzelfde geld dat je kwijt zou zijn aan nieuwe laptops kun je meerdere refurbished laptops aanschaffen. De besparing kan  oplopen tot wel 70%.

Daarnaast zijn refurbished laptops vaak de duurdere modellen die speciaal voor zakelijk gebruik zijn ontwikkeld. Dit komt de bedrijfscontinuïteit zeker ten goede.

Vaak zijn er meerdere exemplaren van een refurbished model op voorraad. Door dezelfde laptops met dezelfde specificatie te gebruiken kan er uniform gewerkt worden.

Door te kiezen voor refurbished laptops boven nieuwe laptops werk je mee aan een circulaire economie. Het hergebruiken van apparatuur past dan ook perfect binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Refurbished laptop voor studenten

Als student moet er vaak op de kleintjes gelet worden. Een refurbished laptops is dan ook uitermate geschikt voor studenten. Het zijn niet alleen goedkope laptops, maar ook betrouwbaar en met garantie.
Er zijn al refurbished laptops te koop vanaf €120,00. Dat is dus meer geld om te besteden aan bier...euh hoognodige overige studieuitgaven.
Speciaal voor het aankomende studiejaar hebben we een artikel geschreven over het kiezen van de juiste studentenlaptop.

 

Refurbished laptop voor thuis

Uiteraard zijn refurbished laptops prima geschikt voor het dagelijkse gebruik thuis. Een stuk goedkoper, maar wel een kwaliteitsproduct met garantie. Alle refurbished laptops zijn geschikt voor internet, administratie of het spelen van spelletjes.

 

Waar op te letten bij het kopen van een refurbished laptop?

Door de groeiende populariteit van refurbished laptops komen er ook steeds meer webshops bij die deze verkopen.
Vaak is het dan lastig om een goede vergelijking te maken of de juiste webwinkel te kiezen.

In onderstaand overzicht vind je een aantal punten waar je rekening mee kunt houden bij het kopen van een refurbished laptop.

 

Heeft het bedrijf een keurmerk?

Een keurmerk zegt niet alles. maar mochten er zich problemen voordoen met de leverancier dan kan de instantie achter een keurmerk eventueel bemiddelend optreden.
Enkele bekende keurmerken zijn o.a. Thuiswinkel waarborg, ICT waarborg en Webshop keurmerk.

Wat verstaat het bedrijf onder de verschillende condities van producten?

Er kunnen (kleine) verschillen zitten tussen de verschillende cosmetische condities per bedrijf. Meestal staat dit bij het product aangegeven of is er een aparte pagina met productcondities. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om je goed op de hoogte te stellen van productcondities

 

Is er een duidelijke en schappelijke garantietermijn?

Op een refurbished laptop ontvang je gewoon garantie. De garantietermijn kan per bedrijf verschillen. De garantietermijn kan varieren van enkele maanden tot wel 24 maanden. Ook kunnen de voorwaarden van de garantie sterk verschillen. lees van te voren dan ook eerst de garantievoorwaarden zoda je volledig op de hoogte bent.

 

Wat is het retourbeleid van het bedrijf?

Bij de aankoop van een refurbished laptop kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een periode waarin je de laptop zonder opgaaf van reden kunt retourneren of om kunt wisselen voor een ander exemplaar.

Per leverancier verschilt de periode waarbinnen je gebruik kunt maken van het herroepingsrecht. Dit varieert van 7 tot 40 dagen.  Ook de voorwaarden van retourneren kunnen verschillen. Stel jezelf van te voren op de hoogte van het retourbeleid.

Omvat de levering ook de bijhorende (originele) accessoires?

Bij refurbished laptops worden niet altijd de originele accessoires meegeleverd (indien van toepassing). Vaak staat er aangegeven wat de levering inhoud. Twijfel niet om dit na te vragen mocht het onduidelijk zijn wat de preciese omvang van de levering is.

 

Wat is de waardering van klanten?

De waardering van klanten is een waardevolle bron van informatie voor zowel het bedrijf als jezelf als consument. Hieruit kun je globaal opmaken of de kwaliteit en service in orde zijn.

 

Is de laptop op voorraad?

Verschillende webshops leveren niet uit eigen voorraad en zijn afhankelijk van externe leveringen.

 

Hierdoor kan het voorkomen dat je dagen moet wachten op levering. 
Meestal staat de levertijd bij productomschrijving vermeld. mocht dit niet het geval zijn vraag gerust naar de verwachte levertijd.

Refurbished laptops kopen

Apple Macbooks

Refurbished Macbooks

Macbooks met hoge korting. Tot wel 60% voordeliger dan nieuw. Zowel de Pro, Air en 12" retina zijn refurbished verkrijgbaar.

HP laptops

Refurbished HP laptops

Zakelijk gebruikte HP laptops van hoge kwaliteit. Bespaar tot wel 70% op de nieuwprijs van HP Elitebook en HP Probook laptops.


Dell laptops

Refurbished Dell laptops

Hoogwaardige Dell laptops zijn nu een stuk voordeliger. Tot wel 70% goedkoper dan de nieuwprijs. Hoofdzakelijk zakelijk gebruikt.

Lenovo laptops

Refurbished Lenovo laptops

Opzoek naar een voordelige Lenovo laptop zoals de Thinkpad? Bespaar veel geld en kies voor een refurbished Lenovo laptop.


Fujitsu laptops

Refurbished Fujitsu laptops

Fujitsu laptops staan bekend als stevige krachtpatsers. De Fujitsu Lifebook laptops zijn ook refurbished verkrijgbaar.

Toshiba laptops

Refurbished Toshiba laptops

Het aanbod refurbished Toshiba laptops is niet heel groot. Maar regelmatig zijn er enkele voordelige modellen verkrijgbaar.