Refurbished laptop

Refurbished laptop

Als je opzoek bent naar een voordelige en goede laptop, dan is een refurbished laptop de beste keuze.

De meeste refurbished laptops zijn afkomstig van de zakelijke markt en daardoor van hoge kwaliteit. Van de meeste A-merken zijn er refurbished modellen verkrijgbaar.

Zowel voor het dagelijkse gebruik thuis als voor zakelijk gebruik is er ruime keuze in prijs, en specificaties. Zo is er voor ieder budget en voor iedere toepassing wel een refurbished laptop te koop.

Refurbished laptop kopen

Van onderstaande merken zijn er refurbished laptops verkrijgbaar. Selecteer het merk van je keuze voor meer informatie en een overzicht van betrouwbare verkoopadressen.

Apple Macbook

Het kopen van een Macbook is een dure aangelegenheid. Gelukkig zijn deze top laptops van Apple ook refurbished verkrijgbaar.

HP laptop

Refurbished HP laptops zijn voornamelijk zakelijk gebruikt. Vooral van de HP Elitebook is er refurbished een ruim assortiment beschikbaar.

Dell laptop

De laptops van Dell worden veelvuldig zakelijk gebruikt. Er is daarom ook een ruim aanbod van voordelige refurbished Dell laptops.Informatie refurbished laptops

Een refurbished laptop is een gebruikte laptop die zodanig is gereviseerd (refurbished) dat de functionaliteit hetzelfde is als een nieuwe exemplaar. De technische werking is 100% in orde.

Refurbished laptops zijn hoofdzakelijk afkomstig uit het bedrijfsleven en zijn van hoge kwaliteit.
Aangezien de laptops eerder gebruikt zijn is het mogelijk dat er gebruikssporen zichtbaar zijn. 

Waarom wordt een laptop refurbished?

Vaak gaat het om laptops die slechts enkele jaren (1 tot 4 jaar) gebruikt zijn in het bedrijfsleven. 
Als er wordt overgestapt op nieuwe apparatuur (bv. bij einde leasecontract, aanschaf nieuwe laptops) komen de gebruikte laptops retour naar de leverancier of worden ze opgekocht.

 

De laptops zijn meestal zakelijke modellen van A-merken die nog jaren mee kunnen gaan.

Demonteren zou dan natuurlijk zonde zijn. Daarnaast past het hergebruik van hardware in de circulaire economie waar steeds meer bedrijven en particulieren zich in kunnen vinden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Een belangrijk onderdeel van ondernemen is het zorgdragen voor een duurzame omgang met middelen.
Het aanschaffen van refurbished laptops past dan ook prima binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door het hergebruik wordt er bespaard op kostbare grondstoffen en wordt het milieu hierdoor minder belast.

De conditie van een refurbished laptop

Refurbished laptops zijn technisch 100% in orde, maar er wordt wel onderscheid gemaakt in de uiterlijke conditie.
Er is helaas geen standaard voor refurbished laptops waardoor er per leverancier afwijkingen kunnen zitten in de verschillende condities.

 

In het algemeen is de indeling van de condities ingedeeld zoals in onderstaand schema.

Grade A refurbished laptops

Een Grade A refurbished laptop heeft minimale gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'als nieuw'.

Grade B refurbished laptops

 

Een Grade B refurbished laptop heeft minimale tot normale gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'zeer goed'.

Grade C refurbished laptops

Een Grade C refurbished laptop heeft duidelijk zichtbare gebruikssporen en wordt ook wel aangeduid met de conditie 'goed'.


Factory refurbished laptops

Factory refurbished laptops zijn door de fabriek refurbished laptops of laptops refurbished door een derde partij met certificering van de fabrikant. Deze laptops zijn zodanig refurbished dat de specificaties en kwaliteit hetzelfde is als een nieuw product van de fabrikant. Vaak ontvang je dan ook dezelfde garantie als een nieuwe laptop.

Van deze categorie is er minder aanbod dan de standaard refurbished laptops. De prijs is ook een stuk hoger.

Wat is het verschil tussen een refurbished laptops en een twedehands laptop?

De verschillen tussen een refurbished en tweedehands laptop.

Beide zijn gebruikte laptops, maar er zit wel degelijk een verschil tussen een refurbished laptop en een normale tweedehands laptop.

 

 1. Een refurbished laptop is van hogere kwaliteit dan een normale tweedehands laptop
  Doordat refurbished laptops vaak zakelijke modellen zijn is de kwaliteit een stuk hoger dan particulier aangeboden laptops op bv. Marktplaats.

 2.  Refurbished laptops bieden meer zekerheid dan een tweedehands laptop
  Op een refurbished laptop zit meestal een langere garantietermijn dan een tweeehands laptop. Dit komt door de hogere kwaliteit en de uitgebreide controle van een refurbished laptop.

 3. Minder kans op mankementen met een refurbished laptop
  Bij een refurbished laptop wordt duidelijk aangegeven in welke conditie deze zich bevindt. Onderdelen die niet naar behoren functioneren zijn vervangen. Tevens heeft de laptop uitgebreide testen ondergaan om te zorgen dat de werking 100% in orde is.

 4. Refurbished laptops hebben vaak betere specificties dan een tweedehands laptop
  Aangezien refurbished laptops meestal afkomstig zijn van de zakelijke markt zijn deze voorzien van goede specificaties. Vaak zijn er ook kostbare upgrades toegevoegd die je niet op een standaard tweedehands laptop kunt krijgen.
Besparen op laptops

Voor wie is een refurbished laptop geschikt?

Eigenlijk is een refurbished laptop voor iedereen die een laptop wilt aanschaffen en goede keuze. Of je deze nu nodig hebt voor werk, studie of ontspanning. Zowel in prijs, merk en specificaties is er een ruime keuze. Voor iedereen is er dus wel een refurbished laptops die aansluit op de wensen en eisen die gesteld worden.

Voordelige kwaliteitslaptop voor bedrijven

Als je voor je bedrijf nieuwe laptops wilt aanschaffen dan kun je het beste voor refurbished kiezen.
Naast de aantrekkelijke prijs is de kwaliteit hoog en zijn er vaak meerdere modellen met dezelfde specificaties beschikbaar. Tevens past het kiezen voor refurbished binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Goedkope laptop voor studenten

Als goedkope studenten laptop is een refurbished laptop goed geschikt.
Naast de prijs is het natuurlijk belangrijk dat een laptop voor studenten betrouwbaar is en geschikt voor de meest uiteenlopende taken. Er is een ruime keuze aan refurbished laptops die aan deze voorwaarden voldoen. 

Goede laptop voor thuisgebruik

Uiteraard zijn refurbished laptops prima geschikt voor het dagelijkse gebruik thuis. Een stuk goedkoper, maar wel een kwaliteitsproduct met garantie. Alle refurbished laptops zijn geschikt voor internet, administratie of het spelen van spelletjes.