Refurbished Macbooks

Een refurbished Macbook kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 50% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Op deze pagina vind je een groot assortiment refurbished Apple Macbooks, kun je shops vergelijken en hebben we alle info over refurbished Macbooks voor je op een rij gezet.

Refurbished Macbook

Kopen

Honderden refurbished Macbooks van hoge kwaliteit met flinke korting en garantie.

Shops

Bekijk en vergelijk meerdere refurbished Macbook winkels op belangrijke punten.

Info

Alles wat je moet weten over het kopen van een refurbished Macbook.

Refurbished Macbook kopen

Bespaar tot honderden euro’s op diverse modellen Apple Macbooks zoals de Macbook Air, Macbook Pro en de MacBook M1. De Macbooks verkeren technisch in topconditie, zijn uitgebreid getest en worden altijd met garantie verkocht. 

AfbeeldingNaamBeschrijvingPrijsKoop

Refurbished Macbook winkels

Waar kun je het beste een refurbished Macbook kopen?

Door de groeiende populariteit van refurbished Macbooks komen er ook steeds meer webshops bij waar je een refurbished Macbook kunt kopen. Niet iedere winkel is hetzelfde en je zult zien dat er grote verschillen zijn in het assortiment, de garantie die geboden wordt en de gradaties van de producten. 

Om een beter zicht te krijgen op de verschillende webshops hebben we deze overzichtelijk op een rij gezet. Vergelijk makkelijk en snel op reviewscore, assortiment, garantie, zichttermijn, keurmerk, verzendkosten, levertijd en gradaties van de producten.

iUsed logo

9.6

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Webshop keurmerk, Keurmerk Refurbished.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 15:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Factory refurbished, zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Scherp geprijsde refurbished Macbooks, waarvan een groot deel het Keurmerk Refurbished heeft. Tevens een ruim aanbod factory refurbished Macbooks. 

Logo Coolblue

9.4

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Tweedekans Macbooks, nagekeken en getest. Recente modellen die zijn omgeruild of geretourneerd en met een aantrekkelijke korting worden aangeboden.

Leapp Logo

9

– 24 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Keurmerk Refurbished
– Gratis verzending bij orders boven €500,00
– Voor 22:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Zo goed als nieuw, lichte gebruikssporen en zichtbare gebruikssporen.

Groot assortiment grondig nagekeken Macbooks voorzien van het Keurmerk Refurbished waardoor je verzekerd bent van een uitstekend product.

Swoop logo

9

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Webshop keurmerk, Keurmerk Refurbished.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 22:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Factory refurbished, zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Gereviseerde Macbooks die zijn gecontroleerd op meer dan 50 punten. Uitstekende kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Levering inclusief 2 jaar garantie.

Logo Refurbo

8.4

– 12 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webshop Keurmerk.
– Gratis verzending..
– Voor 17:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Zo goed als nieuw, zeer goed en goed.

Refurbished Macbooks in het topsegment. De Macbooks zijn volledig nagekeken, opgeschoond, geperfectioneerd en met 12 maanden garantie.

Refurbished Macbook kopen met keurmerk

Het keurmerk Refurbished biedt een extra zekerheid als je een refurbished device wilt kopen. Producten die voorzien zijn van het Keurmerk Refurbished zijn van gecontroleerde hoge kwaliteit. Naast de producten zelf worden ook de bedrijven doorgelicht zodat je zeker weet dat je koopt bij een solide bedrijf.

Refurbished Macbooks die voorzien zijn van het Keurmerk Refurbished zijn gecontroleerd op meer dan 50 punten en worden ingedeeld in 3 categorieen productcondities: Klasse A, Klasse B en Klasse C.
Deze condities hebben betrekking tot eventueel zichtbare gebruiksporen en zijn bij alle aangesloten bedrijven gelijk.

Daarnaast krijg je atijd 24 maanden garantie op de Macbook, Accu en de meegeleverde accessoires.

Door een standaard in te stellen waar producten met het Keurmerk Refurbished aan moeten voldoen kan de kwaliteit worden gewaarborgd en is het refurbishement bij de aangesloten bedrijven hetzelfde.

Keurmerk Refurbished Logo
Je herkent het Keurmerk Refurbished door dit logo.

Refurbished Macbooks met het Keurmerk Refurbished zijn te koop bij de volgende winkels: 

Factory refurbished Apple Macbooks

Factory refurbished Apple Macbooks worden door de fabrikant zelf refurbished. Apple technici controleren de Macbook op een juiste werking en reviseren waar nodig.

De factory refurbished Macbooks voldoen aan dezelfde hoge kwaliteit van een nieuwe Macbook.
Bij het refurbished ben je er ook zeker van dat er alleen originele onderdelen worden gebruikt.

Veelal zijn factory refurbished Macbooks de nieuwere, duurdere hig-end modellen, maar wel met een aantrekkelijke korting. De garantie op Apple factory refurbished Macbooks wordt door Apple zelf geregeld.

Je herkent de factory refurbished Macbooks door het label “Refurbished door fabrikant“.

Factory refurbished Macbooks zijn te koop bij de volgende winkels: 

Tweedekans Macbooks bij Coolblue

Tweedekans Macbooks zijn door geretourneerde of omgeruilde Macbooks. Ze zijn slechts kort of helemaal niet gebruikt, maar mogen niet meer als nieuw verkocht worden. Vaak zijn het de wat nieuwere modellen die zo met een leuke korting worden aangeboden.

De Macbooks worden worden door Coolblue geheel nagekeken en getest zodat de Macbooks naar behoren werken en eventuele gebruikssporen netjes worden vermeld.

Coolblue geeft op de tweedekans Macbooks dezelfde garantie en service als op een nieuw exemplaar. 
Je krijgt 2 jaar garantie, een zichttermijn van 30 dagen en snelle bezorging.

Een refurbished Macbook in termijnen betalen

Eerlijk is eerlijk, het kopen van een Macbook is een kostbare aangelegenheid. Door te kiezen voor een refurbished exemplaar kun je al veel geld besparen. Maar het blijft voor velen nog steeds een groot bedrag om in 1 keer te betalen.

Coolmix biedt in samenwerking met In3 hiervoor dé oplossing: betaal de refurbished Macbook eenvoudig in 3 termijnen zonder rente en zonder BKR registratie.

Waar een goedkope Macbook kopen?

Het kopen van een Macbook is een flinke investering. Voor een nieuw exemplaar betaal al gauw €1000 oplopend boven de €5000. Dat is natuurlijk een boel geld en daarom is het fijn dat er ook een goedkoper en kwalitatief gelijkwaardig alternatief bestaat.

Een voordelig alternatief voor nieuw is een refurbished Macbook van SWOOP.  In het assortiment vind je een aantal hoogwaardig refurbished Macbook Pro’s en Air al voor minder dan €600.

Macbook huren

Tijdelijk een Macbook nodig? Voor zakelijk gebruik of prive? Je huurt al een refurbished Macbook vanaf €30 voor een minimale huurperiode van 1 maand. Kies daarna voor een maandelijkse verlenging of huur voor een vaste langere periode.

Geen hoog aankoopbedrag en huren zolang als je wilt of nodig hebt. De Macbooks die worden verhuurd zijn volledig up to date en daarbij krijg je ondersteuning wanneer nodig.
Ook voor studenten is het huren van een refurbished Macbook een goede optie. De laptops voldoen aan de eisen van Hogescholen en Universiteiten.

Informatie over refurbished Macbooks

Alle informatie over refurbished Macbooks hebben we voor je op een rij gezet. Scroll verder om alles te lezen of selecteer een specifiek onderwerp.

Alle onderwerpen over refurbished Macbooks

Wat is een refurbished Macbook?

In het kort is een refurbished Macbook een gebruikte Macbook die is gereviseerd. Refurbishen is een ander woord voor reviseren.

De gebruikte Macbook wordt uitgebreid gecontroleerd en getest op een juiste werking. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen en wordt de Macbook gerepareerd. Als er nog data aanwezig is wordt deze verwijderd en op een gecertificeerde manier vernietigd.

Het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd en krijgt waar nodig een update. Ook andere benodigde software wordt opnieuw geinstalleerd zodat de Macbook direct klaar is voor gebruik met een schone installatie.

Daarnaast wordt de Macbook van binnen en buiten goed schoongemaakt. Stof en vuil wordt verwijderd net als eventuele door de vorige eigenaar aangebrachte uiterlijke kenmerken zoals stickers.

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de Macbook weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd

Wat zijn de voor en nadelen van een refurbished Macbook?

Aan het kopen van een Macbook die is refurbished zitten zowel voor en nadelen. Deze voor en nadelen hebben we hieronder voor je op een rij gezet zodat je de voor en tegens goed tegen elkaar kunt afwegen.

De voordelen

Een van de grootste voordelen is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe Macbook. Afhankelijk van het model, de leeftijd en de conditie kun je tot wel 50% goedkoper uit zijn in vergelijking met een nieuwe Macbook.

Refurbished Macbooks zijn duurzaam.
Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur van de Macbook met jaren verlengd.
Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe Macbook. 

De Macbooks worden geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd.
Pas na een strenge controle worden de Macbooks vrijgegeven voor verkoop.

Technisch moet de Macbook hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. 

Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands Macbook van bijvoorbeeld een particulier.
Op een refurbished Macbook krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

De nadelen

Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste Macbooks zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

Niet van alle modellen zijn er refurbished Macbooks te koop. Van de modellen waar wel refurbished aanbod van is is het aanbod soms beperkt.
Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar op voorraad.
Ook zijn de nieuwste modellen niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de Macbook wordt gecontroleerd.
Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

Als er van de nieuwste modellen refurbished voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Het loont dan om de de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar te vergelijken.

De condities van refurbished Macbooks

Refurbished Macbooks zijn meestal al in gebruik geweest variërend van een paar maanden tot enkele jaren.
Het is mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Deze gebruikssporen kunnen miniscule krasjes zijn, maar ook duidelijk zichtbare deukjes en krassen.

Meestal staat de uiterlijke conditie van de refurbished Macbooks duidelijk omschreven bij de producten in de webshop.
In het algemeen zijn de Macbooks met zichtbare gebruikssporen een stuk voordeliger dan een exemplaar zonder of met minimale gebruikssporen. 

Vaak wordt de uiterlijke conditie van de Macbooks ingedeeld in een van onderstaande categorieën. Je kunt dus bewust kiezen voor een conditie en komt dus niet voor verrassingen te staan. De technische werking is bij alle condities hetzelfde.

Zo goed als nieuw

 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade of 5 sterren refurbished.

Zeer goed

 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade of 4 sterren refurbished.

Goed

 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade of 3 sterren refurbished.

Wat is de herkomst van refurbished Macbooks?

Waar komen refurbished Macbooks nu eigenlijk vandaan? 

Bij veel mensen bestaat het misverstand dat refurbished Macbooks alleen maar kapotte Macbooks zijn die worden gerepareerd. 
De meeste Macbooks die worden refurbished zijn echter afkomstig van de zakelijke markt en worden ingeruild voor nieuwe apparatuur.

Slechts een klein gedeelte betreft inderdaad Macbooks die binnen de garantie periode retour zijn gezonden voor reparatie. 

Verreweg het grootste gedeelte van de refurbished Macbooks is afkomstig van de zakelijke markt. Na een aantal jaar ( +/- 1 tot 3 jaar) in gebruik te zijn geweest worden ze ingeruild voor nieuwe apparatuur.

De ingeruilde Macbooks ondergaan een strenge selectie en alleen de beste exemplaren ondergaan een refurbishement. 

Een kleiner gedeelte is afkomstig uit de retouren van een winkel of leverancier. Soms gaat het exemplaren die ter reparatie worden aangeboden, maar ook de ongebruikte retouren vallen hieronder.

Deze mogen niet meer als nieuw verkocht worden, maar zijn niet of nauwelijks gebruikt. 
Het prijsvoordeel van deze zogenoemde tweedekans Macbooks is een stuk kleiner dan een zakelijk gebruikte refurbished Macbook.

Er zijn verschillende websites waar je je gebruikte Macbook kunt aanbieden. Je ontvangt een goede prijs voor je gebruikte Macbook waarna deze een refurbishment ondergaat en opnieuw wordt aangeboden.

Macbooks worden soms ook door particulieren ingeruild bij de aanschaf van een nieuw exemplaar. Meestal gaat het hier om de wat kleinere computerwinkels die deze Macbooks refurbishen en doorverkopen.

Bij het uitkomen van een nieuw model Macbook worden de voorgaande showroom en demomodellen overbodig. Deze worden door gespecialiseerde bedrijven opgekocht en ondergaan een refurbishment.

 

Wat is het verschil tussen een tweedehands en refurbished Macbook?

Ondanks dat het beide (meestal) gebruikte Macbooks betreft zit er wel degelijk verschil tussen een tweedehands Macbook en een refurbished exemplaar.

Tweedehands Macbooks van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je kunt geen gebruik maken van het herroepingsrecht of aanspraak maken op garantie.

Refurbished Macbooks zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, een refurbished Macbook biedt een stuk meer zekerheid dan een tweedehands Macbook.

 

Is een refurbished Macbook betrouwbaar?

Ja, een refurbished Macbook is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een Macbook online wilt kopen.

Refurbished Macbook zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de Macbooks.

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden Macbooks van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de Macbooks vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar,

Waar op letten bij het aanschaffen van een refurbished Macbook?

Als je een refurbished Macbook wilt kopen kom je er al gauw achter dat er veel verschillen zitten tussen de verschillende webwinkels. Er komen ook steeds meer webwinkels waardoor het soms lastig kan zijn door de bomen het bos te zien.

We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet waar je op kunt letten om de juiste webwinkel te kiezen.

Er is geen standaard voor refurbishment. Er kunnen grote verschillen tussen de verschillende bedrijven en de producten.
Zo kan het voorkomen dat bedrijf A de Macbook standaard op 25 punten controleerd en bedrijf B op 50 punten.
Vaak staat het op de website wel aangegegeven wat het refurbishment inhoudt voor het betreffende bedrijf en op welke punten ze de Macbooks controleren.

Er zijn verschillende condities in refurbished Macbooks. Deze geven de uiterlijke staat aan. In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van 3 verschillende gradaties, maar per bedrijf kan dit enigzins verschillen.
Meestal staan de gradaties en de omschrijving van de condities duidelijk omschreven op de website.

Refurbished Macbooks worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd, oftewel niet in de originele verpakking. Ook kan er per bedrijf verschil zitten in de accessoires die meegeleverd worden.

Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Dan kan het voorkomen dat je enkele dagen langer op je bestelling moet wachten.

Op een refurbished Macbook krijg je garantie. Per bedrijf kan het echter verschillen hoelang de garantietermijn is en wat de garantie voorwaarden zijn. 

Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een periode waarin je de Macbook zonder opgaaf van reden kunt retourneren.
De termijn en voorwaarden van het herroepingsrecht kunnen per bedrijf verschillen.

Het is verstandig om een refurbished Macbook te kopen bij een website die een webwinkel keurmerk heeft. 
Bij klachten waar jezelf en het bedrijf niet samen uit kunnen komen kan een keurmerk eventueel bemiddelen.
Tevens moet een bedrijf aan diverse voorwaarden voldoen om een keurmerk te mogen dragen.

Een goede manier om meer te weten te komen over de kwaliteit van de webwinkel en de producten is het lezen van reviews.

Naast de positieve reviews is het ook handig om de minder positieve reviews door te nemen. Zo kun je een goede inschatting maken hoe een bedrijf omgaat met klachten en of deze naar tevreden worden opgelost.

Macbook leasen of huren

Tijdelijk een Macbook nodig? Voor zakelijk gebruik of prive? Je huurt al een refurbished Macbook vanaf €40 voor een minimale huurperiode van 1 maand. Kies daarna voor een maandelijkse verlenging of huur voor een vaste langere periode.

Geen hoog aankoopbedrag en huren zolang als je wilt of nodig hebt. De Macbooks die worden verhuurd zijn volledig up to date en daarbij krijg je ondersteuning wanneer nodig.
Ook voor studenten is het huren van een refurbished Macbook een goede optie. De laptops voldoen aan de eisen van Hogescholen en Universiteiten. 

Refurbished Macbook, wel of niet aanschaffen?

Zelf zullen we met alle vertrouwen een refurbished Apple Macbook aanschaffen. Er zitten namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen aan.
We zullen de voor en tegens nog even samenvatten zodat je weloverwogen kunt beslissen of een refurbished Macbook ook voor jou een goede optie is,

Allereerst is de prijs een stuk lager. Dat stelt je in staat om flink te besparen of voor hetzelfde geld te upgraden of accessoires bij te kopen. Daarnaast speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Je kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van elektronisch afval en het hergebruik van grondstoffen.

Doordat de Macbook uitgebreid is getest en het recht op garantie heb je zekerheid van een goed werkend product. Vaak is de garantieperiode net zo lang of zelfs langer dan bij een nieuwe Macbook

Er bestaat wel de mogelijkheid dat er gebruikssporen aanwezig zijn, maar er zijn genoeg producten die er daadwerkelijk als nieuw uitzien.
Je kunt vaak bewust kiezen voor een Macbook met gebruikssporen voor een nog voordeligere prijs.