Refurbished Monitor

Waarom de volle mep betalen als je tot 70% kunt besparen op een monitor? Kies voor een refurbished monitor en bespaar tot honderden euro’s!
Daarnaast zijn refurbished monitoren ook nog eens duurzaam doordat de levensduur met jaren wordt verlengd. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Op deze pagina vind je de beste en betrouwbare adressen waar je een refurbished beeldscherm kunt kopen. Ook lees je alle info over refurbished beeldschermen zoals de voor en nadelen, de herkomst en wat refurbished nu precies is.

Logo Alpha hop
 • Beoordeeld met een 9.6 op Trustpilot.
 • Webshopkeurmerk: Thuiswinkel keurmerk.
 • 24 maanden garantie.
 • 14 dagen zichttermijn.
 • 1-2 werkdagen levertijd.
 • Verzending binnen Nederland (€9,07) en België (€11,50).
 • Producten in de gradaties: ‘A-grade’ en ‘B-grade’.

Reviewscore:

9.6

Refurbished monitoren van diverse A-merken. Alpha-shop staat garant voor de hoogste kwaliteit en gewaarborgde prestaties. op de monitoren ontvang je dan ook 2 jaar garantie.

Coolblue logo
 • Beoordeeld met een 9.2 op Kiyoh.
 • Webshopkeurmerk: Thuiswinkel Waarborg.
 • 24 maanden garantie.
 • 30 dagen zichttermijn.
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
 • Gratis verzending binnen Nederland en België.
 • Producten in de gradaties: ‘Nieuwstaat’ ,’Lichte gebruikssporen’ en ‘Zichtbare beschadigingen’.

Reviewscore:

9.2

Tweedekans monitoren van A-merken die zijn geretourneerd of omgeruild.
Recente modellen die nu met een aantrekkelijke korting worden verkocht.
De monitoren zijn volledig nagekeken en worden verkocht met 2 jaar garantie.

Remarkt logo
 • Beoordeeld met een 8.5 op Webwinkelkeur.nl.
 • Webshopkeurmerk: WebwinkelKeur.
 • 12 maanden garantie.
 • 14 dagen zichttermijn.
 • Voor 12:00 besteld, morgen in huis.
 • Gratis verzending binnen Nederland en België bij bestellingen boven €20,00.
 • Producten in de gradaties: ‘A-grade’ en ‘B-grade’.

Reviewscore:

8.5

Groot assortiment goedkope refurbished monitoren van o.a HP, Samsung en Philips. Tientallen monitoren direct uit voorraad leverbaar vanaf +/- €15,00. Inclusief 1 jaar garantie (uit te breiden tot 3 jaar).

Logo Conrad
 • Beoordeeld met een 8 op Kiyoh.
 • Webshopkeurmerk: Thuiswinkel Keurmerk.
 • 24 maanden garantie.
 • 30 dagen zichttermijn.
 • Verwachte levertijd staat bij de producten.
 • Gratis verzending binnen Nederland bij bestellingen boven €50,00.
 • Producten in de gradaties: ‘Zeer goed’ en ‘Goed’.

Reviewscore:

8

Conrad is dé technische groothandel van Nederland. Met meer dan 750.000 producten een echte reus. Onder deze producten vind je ook refurbished monitoren van diverse A-merken. Altijd met minimaal 2 jaar garantie.

Sharing is caring

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

HP

De monitoren van HP zijn van hoge kwaliteit en niet voor niks de meest gebruikte monitoren in Nederland.

Er dan ook een groot aanbod van refurbished HP monitoren in afmetingenvan 17 inch t/m 24 inch.
Meestal zijn ze zakelijk gebruikt en na een bepaalde periode ingeruild voor nieuwere exemplaren.

Daar kun jij nu mooi je voordeel mee doen. De refurbished monitoren zijn een stuk goedkoper dan nieuw en worden verkocht met garantie.

Bij ReMarkt vind je tientallen refurbished HP beeldschermen al vanaf enkele tientjes.

Dell

Zowel voor kantoor, thuis of studie heeft Dell een hele serie monitoren van hoogwaardige kwaliteit. Geschikt voor diverse toepassingen en met een haarscherp beeld.

Nieuw kosten de Dell monitoren al gauw honderden euro’s.
Een voordeliger en tevens duurzaam alternatief is een refurbished Dell monitor.

Deze meestal zakelijk gebruikte monitoren zijn volledig nagekeken en functioneren hetzelfde als nieuw. 

Bij Alpha-Shop vind je diverse refurbished Dell beeldschermen van de hoogste kwaliteit. Je krijgt ook nog eens 2 jaar garantie!

Goedkope monitor

Ben je op zoek naar een goedkope monitor? Als 2e beeldscherm, reserve of omdat je gewoon niet de hoofdprijs wilt betalen. 

Een refurbished monitor is dan een goede keuze. Ze zijn een goedkoop alternatief voor nieuw, maar met de zekerheid van garantie.

Bij ReMarkt vind je goedkope monitoren al vanaf enkele tientjes. Je krijgt ook nog eens een jaar garantie.

In het assortiment vind je vele monitoren van A-merken zoals HP, Dell, Fujitsu Siemens, Samsung, Philips voor een zeer scherpe prijs. 

Tweedekans monitor

Tweedekans monitoren zijn door klanten geretourneerd of omgeruild. De monitoren worden uitgebreid gecontroleerd en werken prima.

Vaak zijn het zijn het recente modellen die zo met een fikse korting kunnen worden aangeschaft.

Coolblue geeft op tweedekans monitoren dezelfde garantie en service als een nieuw exemplaar. Zo krijg je o.a. 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen.

In het tweedekans assortiment vind je vele monitoren in alle soorten en maten. Van 20″ tot ultra wide game monitoren van 49″. 

Gaming monitor

Tijdens het gamen wil je natuurlijk de beste beleving die er is. Standaard monitoren hebben vaak net niet de beeldkwaliteit die daarvoor nodig is of ze zijn te klein.

Een game monitor biedt deze ultieme beleving wel met de beste beeldkwaliteit en een lekker grote afmeting.
Er zit natuurlijk wel een nadeel aan die game beleving en dat is het prijskaartje. Je betaald al gauw €300+ voor een gaming monitor. Oplopend tot over de duizend euro voor ultrawide en curved monitoren.

Refurbished is het aanbod helaas beperkt. Een goed alternatief zijn tweedekans gaming monitoren. Bij Coolblue vind je een ruim assortiment tweedekans gaming monitoren voor een scherpe prijs.

 

Informatie over refurbished monitoren

De term refurbished raakt steeds meer ingeburgerd. En je zult ze vast weleens voorbij hebben zien komen: refurbished monitor.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies, wat is het verschil met een tweedehands monitor, wat zijn de voor en nadelen en zijn ze wel betrouwbaar?

Grote kans dat 1 of meerdere van deze vragen weleens bij je is opgekomen. En dat is ook wel terecht. Er heerst nu eenmaal nog veel onduidelijkheid over de term refurbished.

Daarom geven we hieronder antwoord op de belangrijkste vragen en geven we je alle informatie over refurbished monitoren.

Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll naar onder en lees alles rustig door.

Alle onderwerpen over refurbished monitoren

Wat is een refurbished monitor?

Een refurbished monitor is een gebruikte of retourgezonden monitor die is opgeknapt. De herkomst kan zowel van de zakelijke markt en van particulieren zijn.

De monitor wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.
Van binnen en buiten wordt de monitor gereinigd. 

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de monitor weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

De voordelen

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen aan een refurbished beeldscherm. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

 

 1. Goedkoper
  Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe monitor. Je kunt al enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s voordeliger uit zijn dan de nieuwprijs.

   

 2. Duurzaam
  Refurbished beeldschermen zijn duurzaam. Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur met jaren verlengd.
  Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuw beeldscherm.

   

 3.  Kwaliteit
  De monitoren zijn geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ze worden pas na een strenge controle vrijgegeven voor verkoop.
  Technisch moet de monitor hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

   

 4.  Zekerheid
  Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands monitor van een particulier. Op een refurbished monitor krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

   

 5. Oudere modellen zijn nog beschikbaar
  Veel oudere modellen monitoren zijn refurbished nog volop verkrijgbaar. Ideaal als je gehecht bent aan een bepaald model als je je beeldscherm wilt vervangen.

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished monitor. Om objectief te blijven is het wel zo belangrijk om deze ook te benoemen. We hebben de belangrijkste nadelen hieronder voor je op een rij gezet:

 1. Gebruikssporen
  Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste monitoren zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
  Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

   

 2. Beperkter aanbod
  Niet van alle merken zijn er refurbished monitoren te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod vaak beperkt. Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar voorraad.
  Ook zijn de nieuwste modellen niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

   

 3.  Kleiner prijsverschil nieuwe modellen
  Als er van de nieuwste modellen voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Vergelijk dan de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar.

   

 4.  Geen standaard
  Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de monitor wordt gecontroleerd.
  Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

De verschillende gradaties

Refurbished monitoren zijn meestal eerder in gebruik geweest. Na refurbishment zijn ze technisch 100% in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. De gebruikssporen worden in het algemeen opgedeeld in de volgende gradaties:

Zo goed als nieuw

5 sterren refurbished
 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

4 sterren refurbished
 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

3 sterren refurbished
 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Wat is het verschil tussen een 2ehands en refurbished monitor?

Ondanks dat het beide gebruikte monitoren betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon tweedehands en refurbished.

Tweedehands monitoren van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en er is geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished monitoren zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished monitor een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished monitor betrouwbaar?

Ja, een refurbished monitor is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een monitor online wilt kopen.

Refurbished beeldschermen zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de beeldschermen. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden monitoren van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de monitoren vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 2 jaar.

Herkomst refurbished monitor

Waar komen refurbished monitoren vandaan?

Om te beginnen is het een fabeltje dat refurbished monitoren alleen maar opgeknapte kapotte monitoren zijn. Een klein deel zal inderdaad ter reparatie aangeboden zijn, maar het overgrote deel is afkomstig van de volgende kanalen:

Zakelijke markt
Beeldschermen die gebruikt zijn in het bedrijfsleven. Deze worden na een bepaalde periode weer ingeruild voor nieuwe examplaren of worden opgekocht na een bedrijfsbeëindiging.

Particulier
Een klein deel is door particulieren gebruikt. De gebruikte monitoren worden ingezameld via verkoopsites of ingeruild bij aankoop van een nieuw exemplaar.

Retouren
Een ander deel wordt retour gezonden binnen de zichttermijn of garantieperiode. Ook worden show en demomodellen vaak verkocht na het ondergaan van een refurbishment.

Logo Alpha hop
 • Beoordeeld met een 9.6 op Trustpilot.
 • Webshopkeurmerk: Thuiswinkel keurmerk.
 • 24 maanden garantie.
 • 14 dagen zichttermijn.
 • 1-2 werkdagen levertijd.
 • Verzending binnen Nederland (€9,07) en België (€11,50).
 • Producten in de gradaties: ‘A-grade’ en ‘B-grade’.

Reviewscore:

9.6

Refurbished monitoren van diverse A-merken. Alpha-shop staat garant voor de hoogste kwaliteit en gewaarborgde prestaties. op de monitoren ontvang je dan ook 2 jaar garantie.

Coolblue logo
 • Beoordeeld met een 9.2 op Kiyoh.
 • Webshopkeurmerk: Thuiswinkel Waarborg.
 • 24 maanden garantie.
 • 30 dagen zichttermijn.
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
 • Gratis verzending binnen Nederland en België.
 • Producten in de gradaties: ‘Nieuwstaat’ ,’Lichte gebruikssporen’ en ‘Zichtbare beschadigingen’.

Reviewscore:

9.2

Tweedekans monitoren van A-merken die zijn geretourneerd of omgeruild.
Recente modellen die nu met een aantrekkelijke korting worden verkocht.
De monitoren zijn volledig nagekeken en worden verkocht met 2 jaar garantie.