Refurbished tablet kopen

Een refurbished tablet kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 50% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tot honderden euro’s op tablets van A-merken zoals Apple, Samsung, Asus, Microsoft, Lenovo en Acer.
De tablets zijn technisch in topconditie en worden altijd met garantie verkocht.

AfbeeldingNaamBeschrijvingPrijsKoop

Waar een refurbished tablet kopen?

De beste webwinkels voor een refurbished tablet hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Deze winkels hebben een groot assortiment refurbished, outlet en tweedekans tablets van A-merken die tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe exemplaar. Tevens heb je bij onderstaande winkels de zekerheid van een degelijk product met garantie.

reBuy refurbished logo

8.8

 • Thuiswinkel waarborg
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2-3 dagen levertijd
 • Gratis verzending binnen nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’ 

Groot assortiment refurbished tablets. Alle bekende merken op voorraad zoals Samsung, Lenovo, Huawei en Microsoft. Op de tablets krijg je 3 jaar garantie.

Logo Coolblue

9.3

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Tweedekans tablets van A-merken met een aantrekkelijke korting. De tablets zijn geretourneerd, nagekeken en hebben 2 jaar garantie.

Samsung

Samsung is een kwaliteitsmerk en dat is ook zeker te merken aan de nieuwprijs van de producten. De Samsung refurbished tablets zijn dan ook een voordelig alternatief.

Het populairste model is op dit moment de Samsung Galaxy Tab A 10.1. Door het grote scherm en haarscherp beeld is deze uitermate geschikt voor het spelen van games of het bekijken van films. 

Ben je op zoek naar een goedkope Samsung tablet? Bij reBuy koop je al een refurbished Samsung tablet voor iets meer €100,-.

Tweedekans tablets

Tweedekans tablets zijn door klanten geretourneerd of omgeruild. De tablets worden door Coolblue gecontroleerd en werken prima.

Vaak zijn het zijn het recente modellen die zo met een fikse korting kunnen worden aangeschaft.

Coolblue geeft op tweedekans tablets dezelfde garantie en service als een nieuw exemplaar. Zo krijg je o.a. 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen.
In het tweedekans assortiment vind je o.a. tablets van Samsung, Lenovo en kindertablets van Kurio.

Informatie over refurbished tablets

De term refurbished raakt steeds meer ingeburgerd. En je zult ze vast weleens voorbij hebben zien komen: refurbished tablets.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies, wat is het verschil met een tweedehands tablet, wat zijn de voor en nadelen en zijn ze eigenlijk wel betrouwbaar?

Grote kans dat 1 of meerdere van deze vragen weleens bij je is opgekomen. En dat is ook wel terecht. Er heerst nu eenmaal nog veel onduidelijkheid over de term refurbished.

Daarom geven we hieronder antwoord op de belangrijkste vragen en geven we je alle informatie over refurbished tablets.

Zo kun je goed geinformeerd bepalen of een refurbished tablet de juiste keuze voor je is of niet.

Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll naar onder en lees alles rustig door.

Alle onderwerpen over refurbished tablets

Wat is een refurbished tablet?

Een refurbished tablet is een gebruikte of retourgezonden tablet die is opgeknapt. De herkomst kan zowel van de zakelijke markt als van particulieren zijn.

De tablet wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.
Van binnen en buiten wordt de tablet gereinigd. Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd. 

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de tablet weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

De voordelen

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen aan refurbished tablets. Welk voordeel het zwaarst weegt zal voor een ieder verschillend zijn. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rij gezet:

 1. Goedkoper
  Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe tablet. Je kunt al enkele tientjes tot zelfs honderden euro’s voordeliger uit zijn dan de nieuwprijs.

 2. Duurzaam
  Refurbished tablets zijn duurzaam. Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur met jaren verlengd.
  Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe tablet.

 3.  Kwaliteit
  De tablets zijn geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ze worden pas na een strenge controle vrijgegeven voor verkoop.
  Technisch moet de tablet hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

   

 4.  Zekerheid
  Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands tablet van een particulier. Op een refurbished tablet krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

   

 5. Oudere modellen zijn nog beschikbaar
  Veel oudere modellen tablets zijn refurbished nog volop verkrijgbaar. Ideaal als je gehecht bent aan een bepaald model als je je tablet wilt vervangen.

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished tablet. Om objectief te blijven is het wel zo belangrijk om deze ook te benoemen. We hebben de belangrijkste nadelen hieronder voor je op een rij gezet:
 1. Gebruikssporen
  Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste tablets zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
  Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

 2. Beperkter aanbod
  Niet van alle merken zijn er refurbished tablets te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod vaak beperkt.
  Soms is er van een bepaald model soms maar 1 exemplaar voorraad.
  Ook zijn de nieuwste modellen ook niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

   

 3.  Kleiner prijsverschil nieuwe modellen
  Als er van de nieuwste modellen voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Vergelijk dan de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar.

   

 4.  Geen standaard
  Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de tablet wordt gecontroleerd.
  Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

De verschillende gradaties

Refurbished tablets zijn meestal eerder in gebruik geweest. Na refurbishment zijn ze technisch 100% in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. De gebruikssporen worden in het algemeen opgedeeld in de volgende gradaties:

Zo goed als nieuw

Refurbished tablet kopen 1
 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

Refurbished tablet kopen 2
 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

Refurbished tablet kopen 3
 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Wat is het verschil tussen een 2ehands en refurbished tablet?

Ondanks dat het beide gebruikte tablets betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon 2ehands en refurbished.

2ehands tablets van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je hebt geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished tablets zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished tablet een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished tablet betrouwbaar?

Ja, een refurbished tablet is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een tablet online wilt kopen.

Refurbished tablets zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de tablets. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden tablets van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de tablets vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar.

Herkomst refurbished tablets

Waar komen refurbished tablets vandaan?

Om te beginnen is het een fabeltje dat refurbished tablets alleen maar opgeknapte kapotte tablets zijn. Een klein deel zal inderdaad ter reparatie aangeboden zijn, maar het overgrote deel is afkomstig van de volgende kanalen:

Zakelijke markt
Tablets die gebruikt zijn in het bedrijfsleven. Deze worden na een bepaalde periode weer ingeruild voor nieuwe examplaren of worden opgekocht na een bedrijfsbeëindiging.

Particulier
Veel tablets zijn door particulieren gebruikt. De gebruikte tablets worden ingezameld via verkoopsites of ingeruild bij aankoop van een nieuw exemplaar.

Retouren
Een ander deel wordt retour gezonden binnen de zichttermijn of garantieperiode. Ook worden show en demomodellen vaak verkocht na het ondergaan van een refurbishment.

Refurbished tablet, kopen of niet?

Zelf zullen we met alle vertrouwen een refurbished tablet aanschaffen. Er zitten namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen aan.
We zullen de voor en tegens nog even samenvatten zodat je weloverwogen kunt beslissen of een refurbished tablet ook voor jou een goede optie is,

Allereerst is de prijs een stuk lager. Dat stelt je in staat om flink te besparen of voor hetzelfde geld te upgraden of accessoires bij te kopen. Daarnaast speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Je kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van elektronisch afval en het hergebruik van grondstoffen.

Doordat de tablet uitgebreid is getest en het recht op garantie heb je zekerheid van een goed werkend product. Vaak is de garantieperiode net zo lang of zelfs langer dan bij een nieuwe tablet.

Er bestaat wel de mogelijkheid dat er gebruikssporen aanwezig zijn, maar er zijn genoeg producten die er daadwerkelijk als nieuw uitzien.
Je kunt vaak bewust kiezen voor een tablet met gebruikssporen voor een nog voordeligere prijs.