Refurbished tablet kopen

Een refurbished tablet kopen is een goede keuze!
Je bent al gauw honderden euro’s goedkoper uit dan een nieuw exemplaar.
Mooi meegenomen toch?

Daarnaast zijn refurbished tablets ook nog duurzaam. Goed voor je portemonnee en het milieu dus! Maar waar koop je nu een goede en goedkope refurbished tablet met garantie? Daar helpen we je graag bij.

RefurbishedNederland.nl werkt al jarenlang samen met betrouwbare partners.
Wij weten dan ook als geen ander waar je terecht kunt.

De refurbished tablets van ReBuy kunnen wij je van harte aanbevelen. 
Goed geprijsd, van uitstekende kwaliteit en met 36 maanden garantie. 

Logo reBuy
 • Beoordeeld met een 8.6
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2/3werkdagen levertijd
 • Gratis verzending
 • Keuze uit 4 productgradaties
Logo Smart2have
 • Beoordeeld met een 9
 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Keuze uit 3 productgradaties
Logo Coolblue
 • Beoordeeld met een 9
 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending
 • Tweedekans in 3 gradaties

De voordelen van refurbished tablets

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen op een refurbished tablet ten opzichte van een nieuwe tablet en een reguliere tweedehands tablet.
De belangrijkste voordelen hebben we hier voor je op een rij gezet:

Goedkoper
Het grootste voordeel van een refurbished tablet is de prijs. Die ligt aanzienlijk lager dan een nieuw exemplaar. je bent al gauw honderden euro’s goedkoper uit. Als je niet de hoofdprijs wilt of kunt betalen voor een tablet dan is een refurbished exemplaar een voordelig alternatief.

Duurzaam
Door het opknappen van gebruikte tablets wordt de levensduur met jaren verlengd. Ook wordt er zo flink bespaard op kostbare grondstoffen die normaal gebruikt worden bij de de productie van een nieuw exemplaar. Het milieu wordt dus een stuk minder belast.

 Zekerheid
Een ander groot voordeel is de zekerheid die je krijgt bij een refurbished tablet. Je ontvangt dan ook garantie tot wel 36 maanden.
Tevens zijn alle tablets uitgebreid getest en gecontroleerd voordat ze als refurbished worden aangeboden.

 

Wat is een refurbished tablet?

Een refurbished tablet is een gebruikte tablet die is opgeknapt of gereviseerd. De tablets worden op tientallen punten getest en gecontroleerd. 
Wanneer nodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Zowel van binnen en buiten ondergaat de tablet een grondige reiniging.

Nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd en (meestal) geupdate naar de laatst mogeliijke versie.

De technische werking is nagenoeg hetzelfde als bij een nieuw exemplaar.
Er kunnen wel gebruikssporen zichtbaar zijn. Deze gebruikssporen worden ingedeeld in verschillende gradaties.

Verschil tussen een tweedehands tablet en refurbished tablet

Ondanks dat het beide om gebruikte tablets gaat zit er wel degelijk een verschil tussen een refurbished tablet en een tweedehands tablet.
Tweedehands tablets die je op bv. Marktplaats koopt zijn vaak afkomstig van particulieren en worden aangeboden zoals ze zijn.
Er heeft geen controle plaatsgevonden op de werking. Tevens kunnen er gebreken aanwezig zijn.
Vaak heb je geen garantie op je tweedehands aankoop en kun je de tablet niet retourneren.

Refurbished tablets zijn daareentegen wel uitgebreid gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens ontvang je garantie tot wel 3 jaar en kun je de tablet binnen de zichttermijn retourneren.

Kortom, met een refurbished tablet heb je een stuk meer zekerheid dan een reguliere tweedehands tablet.

Is een refurbished tablet betrouwbaar?

Ja! Over het algemeen zijn refurbisbed tablets betrouwbaar. Tenminste als je bij deze bij een betrouwbare partij aanschaft. 
Helaas is er veel kwaliteitsverschil in refurbished tablets bij de verschillende leveranciers. Tevens worden er ook ongecontroleerde tweedehands exemplaren als refurbished aangeboden. De term refurbished is nu eenmaal populair en en daar wordt weleens gebruik (of misbruik) van gemaakt.

Het is dus belangrijk om je refurbished tablet bij een betrouwbare partij aan te schaffen. Dan je zeker van een goed gecontroleerd en 100% werkend exemplaar. Tevens zijn de garantie en het herroepingsrecht goed geregeld.

Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten als je een refurbished tablet gaat kopen.

Waar op letten bij de aanschaf van een refurbished tablet?

Bij het kopen van een refurbished tablet zijn er een aantal punten waar je op dient te letten. Er zitten namelijk grote verschillen tussen de leveranciers.
Om zeker te zijn te van een goede aankoop kun je rekening houden met de volgende punten:

De mate van refurbishment
Er is geen standaard voor refurbished. Per bedrijf kan het aantal punten waarop de tablet wordt getest en gecontroleerd sterk verschillen.
Meestal staat er wel omschrijving van het refurbishment op de website van de leverancier/webshop.

De gradatie van gebruikssporen
Ook de mate van gebruikssporen kan sterk verschillen per bedrijf. Meestal wordt de mate van gebruikssporen aangegeven in verschillende gradaties.
Vaak wordt dit gedaan door de termen ‘Als nieuw’, ‘Zeer goed’ en ‘Goed’. Ook wordt er weleens gebruik gemaakt van een sterrensysteem.
Lees goed in welke gradatie de refurbished tablet valt zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Garantie en herroepingsrecht
Een belangrijk punt is de garantie. Deze loopt sterk uiteen bij de verschillende bedrijven varierend van enkele maanden tot wel 3 jaar.
Ook de garantievoorwaarden opzich kunnen sterk verschillen. Lees deze voor aankoop dan ook goed door.
Als particulier kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een termijn waarbinnen je de tablet retour kunt sturen indien deze toch niet naar wens is. De temijn van het herroepingsrecht loopt ook sterk uiteen.

Reviews
Er is geen betere graadmeter voor een bedrijf dan de reviews van bestaande klanten. Zo kun je nagaan of het bedrijf betrouwbaar is, de kwaliteit van de producten goed is en eventuele problemen naar tevredenheid worden opgelost.

 

Wat is de herkomst van refurbished tablets?

Refurbished tablets kunnen afkomstig zijn van verschillende kanalen. Zowel particulier als zakelijk. Meestal staat de herkomst niet vermeld bij de refurbished tablets. maar het is wel handig om te weten waar ze nu eigenlijk vandaan komen.

Er zijn nogal wat misverstanden omtrent de herkomst van refurbished tablets. een van de meest gemaakte (foute) veronderstelling is dat refurbished tablets alleen maar opgeknapte schade tablets zijn. Dit is slecht voor een gedeelte van toepassing. Het overgrote deel heeft een andere herkomst.

Inkoop en inruil van particulieren
Er zijn meerdere websites waar je een gebruikte tablet kunt verkopen of inruilen. Van deze ingezamelde tablets is een deel bestemd voor de export, een deel wordt gerecycled en een ander deel ondergaat een refurbishment.

Zakelijk gebruikte tablets
Bedrijven hebben vaak grote aantallen tablets in gebruik. Na een bepaalde periode zijn deze afgeschreven en wordt overgestapt op nieuwe modellen. Een groot deel van deze zakelijk gebruikte tablets wordt gerefurbished.

Showmodellen en demo
Een gedeelte van de aangeboden refurbished tablets zijn ex-demo of showmodellen. Ze kunnen gebruikt zijn in winkels, maar ook op beurzen en evenementen.

Garantie
Een ander deel zijn zogenoemde garantie producten. Deze zijn binnen de garantietermijn ter reparatie aangeboden en worden volledig getest en gerepareerd wanneer nodig tot de werking weer 100% in orde is. Deze tablets krijgen weer een tweede leven als vervangend exemplaar of als refurbished tablet.

Retouren, voorraadoverschot en geannuleerde orders
Er worden ook tablets aangeboden die helemaal niet of nauwelijks gebruikt zijn.Deze hebben geen gebruikssporen en zijn in perfecte conditie. Vaak gaat het hier om tablets die afkomstig zijn uit voorraadoverschot, geannuleerde orders en retouren binnen de zichttermijn.

Logo reBuy
 • Beoordeeld met een 8.6
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2/3werkdagen levertijd
 • Gratis verzending
 • Keuze uit 4 productgradaties
Sluit Menu