Refurbished wasmachine kopen

Een refurbished wasmachine kopen? Dat is een prima keuze! Je bent tot 70% goedkoper uit en tegelijkertijd duurzaam bezig. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Bespaar tot honderden euro’s op wasmachines van A-merken zoals AEG, Miele, Bosch, Bauknecht en Zanussi.
De wasmachines zijn technisch in topconditie en worden altijd met garantie verkocht.

AfbeeldingNaamPrijsKoop

Informatie over refurbished wasmachines

Refurbished wasmachines, je ziet ze steeds vaker voorbijkomen en dat is ook niet zo gek. Er zitten namelijk een aantal zeer aantrekkelijke voordelen aan het kopen van een refurbished of gereviseerde wasmachine.

Zo zijn ze voordelig in aanschaf, duurzaam, van hoge kwaliteit en je krijgt gewoon garantie.

Maar wat is een refurbished wasmachine nu precies, waar komen ze vandaan en wat zijn de voor en nadelen van het kopen van een wasmachine die is refurbished? 

Alle informatie over refurbished wasmachines hebben we hier voor je op een rij gezet zodat je goed geinformeerd kunt bepalen of een refurbished wasmachine de juiste keuze voor je is.

Een refurbished wasmachine is een gebruikte wasmachine die is gereviseerd. Refurbishen is dan ook een andere benaming voor reviseren.

Een refurbished wasmachine is uitgebreid gecontroleerd en getest op een juiste werking. Waar nodig worden er reparaties uitgevoerd

Van binnen en buiten word de wasmachine goed schoongemaakt en ontdaan van eventuele uiterlijke kenmerken van de vorige eigenaar.

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de wasmachine weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

Het kopen van een refurbished wasmachine biedt verschillende voordelen. Zo zijn ze een stuk goedkoper dan nieuw, duurzaam, van hoge kwaliteit en heb je de zekerheid van een gecontroleerd product met garantie.

Goedkoper dan nieuw
Een van de grootste voordelen is de prijs. Deze ligt en stuk lager dan een vergelijkbare nieuwe wasmachine.

Afhankelijk van het model, leeftijd en conditie kun je tot wel 70% goedkoper uit zijn in vergelijking met een nieuwe wasmachine.

Duurzaam
Refurbished wasmachines zijn duurzaam. Door het hergebruik en refurbishment wordt de levensduur van de wasmachine met jaren verlengd.

Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die nodig zijn voor de productie van een nieuwe wasmachine.

Kwaliteit
De wasmachines worden geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Pas na een strenge controle worden de laptops vrijgegeven voor verkoop als refurbished wasmachine.

Technisch gezien functioneerd een refurbished exemplaar dan ook hetzelfde als een nieuwe wasmachine.

Zekerheid & garantie
Een ander groot voordeel is de zekerheid die je krijgt in vergelijking met een tweedehands exemplaar van een particulier.

Op een refurbished wasmachine krijg je namelijk gewoon garantie en kun je gebruik maken van het herroepingsrecht.

Naast de voordelen zitten er ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished wasmachine. Zo kunnen er gebruikssporen aanwezig zijn en zijn niet van alle merken en alle modellen refurbished exemplaren te koop.

Gebruiksporen
Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn op een refurbished wasmachine. Dit kunnen miniscule krasjes zijn tot duidelijk zichtbare deuken. De mate van gebruikssporen staat meestal duidelijk omschreven zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Beperkter aanbod
Niet van alle merken zijn er refurbished wasmachines te koop. Van de merken waar er wel refurbished exemplaren van aanwezig zijn is de beschikbare voorraad soms beperkt tot enkele exemplaren.
Ook zijn de nieuwste modellen niet direct refurbished verkrijgbaar. Meestal duurt dit enkele weken tot zelfs maanden.

Geen standaard
Er is geen standaard voor refurbishment. Per bedrijf kan er verschil zitten hoe en in welke mate de wasmachine gereviseerd wordt.  
Ook kan er verschil zitten in de garantietermijn en de garantie voorwaarden.

Refurbished wasmachines kunnen afkomstig zijn van diverse kanalen zoals, retouren, particulieren en demo modellen.

Het is een misverstand dat het alleen maar kapotte wasmachines zijn die worden gerepareerd.

Retouren
Een gedeelte is afkomstig van uit de retouren van een winkel of fabrikant. Soms gaat het om exemplaren die ter reparatie worden aangeboden, maar ook de niet of nauwelijks gebruikte retouren binnen de zichttermijn vallen hieronder.

Deze mogen niet meer als nieuw verkocht worden en belanden eveneens op de refurbished markt. Vaak worden deze aangeduid als tweedekans of outletmodel. Doordat het meestal de wat recentere modellen betreft en de wasmachines nauwelijks gebruikt zijn is het prijsverschil minder groot dan bij een gebruikte refurbished wasmachines.

Particulieren
Gebruikte wasmachine worden bij levering van een nieuwe wasmachine retour genomen door de leverancier. Indien deze exemplaren nog goed genoeg zijn voor een tweede leven worden deze wasmachines gereviseerd (refurbished) en verkocht voor een zeer scherpe prijs.

Demo / showmodellen
Bij het uitkomen van een nieuw model wasmachine zijn de de demo en showmodellen van het vorige exemplaar overbodig. Deze worden door gespecialiseerde bedrijven opgekocht en ondergaan een refurbishment.

Ondanks dat het beide (meestal) gebruikte wasmachines betreft zit er wel degelijk verschil tussen een tweedehands wasmachine en een refurbished exemplaar.

Tweedehands wasmachines van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je kunt geen gebruik maken van het herroepingsrecht of aanspraak maken op garantie.

Refurbished wasmachines zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie.

Kortom, een refurbished wasmachine biedt een stuk meer zekerheid dan een tweedehands wasmachine.

Ja, een refurbished wasmachine is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.

Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een wasmachine online wilt kopen.

Refurbished wasmachines zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de wasmachines.

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden wasmachines van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de machines vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 2 jaar.

Waar een refurbished wasmachine kopen?

De allerbeste winkels voor het kopen van een refurbished wasmachine hebben we alvast voor je geselecteerd.

Hier vind je refurbished wasmachines van de allerhoogste kwaliteit en met garantie tot 2 jaar.

 

de witgoed outlet logo

8.8

– 6 / 12 / 24 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Webshop keurmerk
– Gratis verzending binnen NL.
– Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Groot assortiment refurbished en outlet wasmachines. Scherp geprijsd, technisch 100% in orde en met een garantie van 6 tot 24 maanden.

Welhof logo

8.8

– 12 of 24 maanden garantie.
– 14 dagen zichttermijn.
– Qshops keurmerk.
– Gratis verzending binnen NL.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: Refurbished, nieuwe retourproducten.

Voordelige jong gebruikte refurbished wasmachines, volledig nagekeken en technisch 100% in orde. Daarnaast diverse nieuwe outlet wasmachines.

Logo Coolblue

9.3

– 24 maanden garantie.
– 30 dagen zichttermijn.
– Thuiswinkel waarborg.
– Gratis verzending binnen NL en BE.
– Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
– Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen en zichtbare beschadigingen.

Tweedekans wasmachines van A-merken met een aantrekkelijke korting. De wasmachines zijn geretourneerd, nagekeken en hebben 2 jaar garantie.

Bluemovement logo

9.6

– Garantie gedurende de looptijd.
– Looptijd van 3 maanden, 1 jaar of 6 jaar.
– Trustpilot.
– Gratis verzending binnen NL.
– Levering op afspraak..
– Gradaties: zo goed als nieuw (refurbished), nieuw en premium.

Huur een (refurbished) wasmachine al vanaf €9,99 per maand was je zonder zorgen met een Bosch wasmachine. Looptijd van 3 maanden, 1 jaar of 6 jaar.

Goedkope wasmachine kopen

Een wasmachine is voor veel huishoudens een onmisbaar apparaat. De aanschafkosten zijn best hoog en als de wasmachine kapot gaat is de nood hoog om een vervangend exemplaar te kopen.

Om te besparen op de hoge aanschafkosten kun je kiezen voor een refurbished, outlet of tweedekans wasmachine. De kwaliteit van deze exemplaren is precies hetzelfde als een nieuwe wasmachine, maar er kunnen schoonheidsfoutjes en gebruikssporen zichtbaar zijn.

In het kort zijn er 5 opties om te besparen op de aanschafkosten van een wasmachine. Deze zullen we hieronder verder toelichten zodat je direct kunt gaan besparen als je een wasmachine wilt gaan kopen.

Daarnaast vind je op deze pagina nog veel meer informatie over refurbished, outlet en tweedekans wasmachines. Selecteer een onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll verder om alles door te lezen.

Gereviseerde wasmachine

Een refurbished wasmachine of gereviseerde wasmachine, is een gebruikte wasmachine die volledig is nagekeken, gereviseerd en schoongemaakt.

Door het reviseren (refurbishment) is de technische werking hetzelfde als een nieuw exemplaar. Er kunnen wel gebruikssporen aanwezig zijn in de vorm van een krasje, deukje en/of barstje.

Een refurbished wasmachine is tot wel 70% goedkoper dan een nieuw apparaat. Je krijgt gewoon garantie (tot wel 2 jaar) en kunt gebruik maken van het herroepingsrecht. Met een refurbished wasmachine ben je dus verzekerd van een degelijk en goed werkend apparaat.

Outlet wasmachine

Een outlet wasmachine is een nieuwe wasmachine. Vaak gaat het om modellen die schade hebben opgelopen door opslag, transport of slechts een beschadigde verpakking hebben. Ook worden er regelmatig demo en showmodellen aangeboden in de outlets.

De zichtbaarheid en aard van de schade verschilt per machine. Dit kunnen krasjes, deukjes of barstjes zijn, maar er kan ook helemaal geen zichtbare schade aanwezig zijn. Technisch zijn de outlet wasmachines perfect in orde aangezien ze meestal niet zijn gebruikt.

Wil je een voordelige wasmachine en vind je cosmetische schade niet zo belangrijk? Dan is een outlet wasmachine een goede keuze.

Tweedekans wasmachine Coolblue

In het enorme assortiment van Coolblue vind je ook een ruim assortiment tweedekans wasmachines.
Deze tweedekans wasmahines zijn geretourneerde wasmachines die voor een leuke korting worden aangeboden.

De wasmachines zijn volledig nagekeken en functioneren als nieuw. Er kunnen wel enkele gebruikssporen zichtbaar zijn. Deze staan duidelijk aangegeven bij de producten inclusief foto.
Op een tweedekans wasmachine krijg je bij Coolblue dezelfde garantie als op een nieuwe wasmachine.

Refurbished wasmachine abonnement

Wil je het gemak en de kwaliteit van een A-merk wasmachine, maar dan zonder de hoge aanschafkosten?
Dan is het huren van een refurbished wasmachine de ideale oplossing. 

Bij Bluemovement huur je al een refurbished Bosch wasmachine vanaf €9,99 per maand. Je hebt wat looptijd van het wasmachine abonnement betreft de keuze uit een looptijd van 3 maanden, 1 jaar, 6 jaar of langer.

Refurbished wasmachine kopen 1

Tweedehands wasmachine

Een tweedehands wasmachine van een particulier is een van de voordeligste manieren om aan een goedkope wasmachine te komen. Soms zijn ze zelfs gratis af te halen!

Natuurlijk is de goedkope prijs een groot voordeel, maar je hebt geen garantie op een deugdelijk en goed werkend apparaat. Natuurlijk kun je geluk hebben, maar als de wasmachine niet naar behoren werkt kun je niet terugvallen op het herroepingsrecht of garantie.

Een goedkope tweedehands wasmachine vind je bijvoorbeeld op Marktplaats of de Facebook Marketplace.

Waar op letten bij het aanschaffen van een refurbished wasmachine?

Als je een refurbished wasmachine wilt kopen kom je er al gauw achter dat er veel verschillen zitten tussen de verschillende webwinkels. Er komen ook steeds meer webwinkels waardoor het soms lastig kan zijn door de bomen het bos te zien.

We hebben een aantal belangrijke punten op een rij gezet waar je op kunt letten om de juiste webwinkel te kiezen.

Er is geen standaard voor refurbishment. Er kunnen grote verschillen tussen de verschillende bedrijven en de producten.
Zo kan het voorkomen dat bedrijf A de wasmachine standaard op 25 punten controleerd en bedrijf B op 50 punten.
Vaak staat het op de website wel aangegegeven wat het refurbishment inhoudt voor het betreffende bedrijf en op welke punten ze de wasmachines controleren.

Er zijn verschillende condities in refurbished wasmachines. Deze geven de uiterlijke staat aan. In het algemeen wordt er gebruik gemaakt van 3 verschillende gradaties, maar per bedrijf kan dit enigzins verschillen.
Meestal staan de gradaties en de omschrijving van de condities duidelijk omschreven op de website.

Refurbished wasmachines worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd, oftewel niet in de originele verpakking. Ook kan er per bedrijf verschil zitten in de accessoires die meegeleverd worden.

Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Dan kan het voorkomen dat je enkele dagen langer op je bestelling moet wachten.

Op een refurbished wasmachine krijg je garantie. Per bedrijf kan het echter verschillen hoelang de garantietermijn is en wat de garantie voorwaarden zijn. 

Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit is een periode waarin je de wasmachine zonder opgaaf van reden kunt retourneren.
De termijn en voorwaarden van het herroepingsrecht kunnen per bedrijf verschillen.

Het is verstandig om een refurbished wasmachine te kopen bij een website die een webwinkel keurmerk heeft. 
Bij klachten waar jezelf en het bedrijf niet samen uit kunnen komen kan een keurmerk eventueel bemiddelen.
Tevens moet een bedrijf aan diverse voorwaarden voldoen om een keurmerk te mogen dragen.

Een goede manier om meer te weten te komen over de kwaliteit van de webwinkel en de producten is het lezen van reviews.

Naast de positieve reviews is het ook handig om de minder positieve reviews door te nemen. Zo kun je een goede inschatting maken hoe een bedrijf omgaat met klachten en of deze naar tevreden worden opgelost.