Wat zijn de voordelen van refurbished?

Het kopen van een refurbished device heeft een aantal interessante voordelen. In het kort zijn dat de voordelige prijs, duurzaamheid en kwaliteit. Meer weten over de voordelen van refurbished? We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet:

Goedkoper dan nieuw
Een refurbished apparaat is een stuk goedkoper dan een nieuw exemplaar. Je kunt tussen de 10 en wel 80% goedkoper zijn in vergelijking met hetzelfde nieuwe apparaat. Dat is al gauw enkele tientjes tot wel honderden euro’s die je lekker in je zak kunt houden.

Als je niet voor het allernieuwste model kiest en het ook niet erg vind als er enige gebruikssporen aanwezig zijn, dan ben je doorgaans het goedkoopste uit. Wil je liever een nieuwer exemplaar en een zo goed als nieuw uiterlijk van je device, dan ben je wat meer kwijt.

Duurzaam
Als je kiest voor refurbished apparaat draag je ook bij aan een beter milieu. Een refurbished device is namelijk erg duurzaam.
Door het opknappen van een gebruikt apparaat wordt de levensduur met jaren verlengd.

Hierdoor wordt er aanzienlijk bespaard op kostbare grondstoffen die gebruikt worden bij de productie van een nieuw apparaat. 
Wist je dat er meer dan 150 kilo erts en bijna 200 liter water nodig zijn voor de productie van 1 iPhone?!

Kwaliteit
Refurbished devices worden voor verkoop streng gecontroleerd. De technische werking moet hetzelfde zijn als een nieuw exemplaar.
Afhankelijk van het soort apparaat worden er tientallen punten gecontroleerd. Waar nodig word er gerepareerd, onderdelen vervangen en worden de binnenkant en buitenkant gereinigd. 

Dit proces wordt het refurbishment genoemd. Nadat het apparaat is geslaagd voor de laatste testen wordt deze pas te koop aangeboden.
Tevens worden de devices geselecteerd op de uiterlijke condities.

Een andere vorm van kwaliteit is het product zelf. Vooral refurbished laptops afkostig van de zakelijke markt zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn regelmatig voorzien van kostbare features.

Zekerheid
Refurbished apparaten worden verkocht met garantie en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht. In vergelijking tot tweedehands apparaten die gekocht zijn bij particulieren geeft dat een stuk meer zekerheid.

Bij sommige leveranciers is de garantietermijn zelfs 3 jaar. Dat is vaak zelfs nog langer als de garantieperiode op een vergelijkbaar nieuw product. 

Sinds 2019 is er ook het Keurmerk Refurbished. Om aan het keurmerk te voldoen moet een bedrijf en de producten aan de gestelde eisen voldoen.

Wat is refurbished?

In het kort is refurbished het opknappen van een tweedehands apparaat om hiermee de levensduur te verlengen.

De vertaling van refurbished vanuit het Engels is ‘gerenoveerd’. En dat is dan ook precies wat een refurbished apparaat is. 
Meestal gaat het om een tweedehands apparaat dat wordt getest, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Verouderde onderdelen worden vervangen of krijgen een upgrade.

Eventuele data wordt verwijderd en besturingssystemen worden opnieuw geinstalleerd.
Van binnen en buiten wordt het apparaat grondig schoongemaakt en ontdaan van eventuele kenmerken van de vorige eigenaar.

De technische werking wordt weer teruggebacht naar nieuwstaat. Er kunnen wel gebruikssporen zichtbaar zijn.

Meer informatie over refurbished:

Refurbishment

Wat is refurbishment? Lees meer over de verschillende stappen van en uitleg over refurbishment. Lees meer…

Nadelen

Wat zijn de nadelen van refurbished? De nadelen hebben we hier voor je op een rij gezet. Lees meer…

Herkomst

Waar komen refurbished producten nu precies vandaan? De mogelijke herkomsten vind je hier. Lees meer…

Condities

Wat zijn de verschillende condities van refurbished? Hier vind je een overzicht van de condities. Lees meer…

Kopen

Welke producten zijn er refurbished te koop? Een overzicht van refurbished producten en winkels. Lees meer…