De voordelen van refurbished

De voordelen van refurbished

De refurbished markt is sterk in opkomst. Dit komt mede door de vele voordelen die refurbished te bieden heeft.
Zowel voor particulieren als bedrijfsleven is het kiezen voor refurbished elektronica een goede en voordelige optie.

 

Hieronder hebben we de voordelen van refurbished overzichtelijk op een rij gezet. Lees snel verder en doe ook je voordeel met refurbished!

Refurbished is een stuk voordeliger 

Het grootste voordeel van refurbished elektronica is uiteraard de prijs. Zo is een refurbished smartphone tot wel 50% goedkoper dan een nieuw exemplaar. Een refurbished laptop is zelfs tot wel 70% goedkoper dan nieuw.

De prijs van nieuwe elektronica loopt al snel in de honderden euro's. Je bespaart dus al snel een paar honderd euro.
Geld dat je in je portemonnee kunt laten. Maar je kunt natuurlijk ook meer elektronica aanschaffen. Of neem extra upgradesvoor hetzelfde geld.

 
Wil je een refurbished iPhone kopen? Lees dan onze tips voor nog meer voordeel.

Meer zekerheid dan reguliere tweedehands elektronica

Ten opzichte van reguliere tweedehands elektronica biedt refurbished elektronica een aantal zekerheden.
Zeker als je tweedehands devices koopt van een particulier via bv. Marktplaats is het vaak afwachten wat je daadwerkelijk in huis haalt.

Mocht het niet in orde zijn, dan kun je je meestal niet beroepen op garantie en ben je geheel afhankelijk van de coulance van de verkoper.

 

Bij het aanschaffen van refurbished elektronica hoef je daar niet bang voor te zijn. Er zijn namelijk 3 zekerheden die je beschermen en garantie geven op een goed product.

 

Garantie

Op refurbished elektronica ontvang je gewoon garantie. De garantietermijn loopt op tot wel 36 maanden.
Per product en bedrijf kan de garantietermijn overigens sterk verschillen. 

 

Herroepingsrecht

Daarnaast kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Een periode waarbinnen je het apparaat retour kunt sturen mocht het toch niet bevallen.

 

Uitgebreid getest en gecontroleerd
Refurbished elektronica is uitgebreid getest en gecontroleerd op een juiste werking. Je kunt er dus vanuit gaan dat het apparaat nagenoeg hetzelfde functioneert als een nieuwe apparaat.

Refurbished is milieuvriendelijk

Een ander belangrijk voordeel van refurbished is het milieuvriendelijke karakter.
Door het hergebruik van de elektronica wordt er flink bespaard op kostbare grondstoffen. Maar ook op transport en energie.

Wist je dat er voor de fabrikage van een nieuwe iPhone 900 liter water nodig is? Tel daarbij de grondstoffen, energie en milieubelasting door transport op. Dan begrijp je dat het om enorme hoeveelheden gaat die een grote belasting op het milieu uitoefenen. De milieubelasting is een stuk lager als je kiest voor een refurbished device.

 

Ook in het bedrijfsleven worden steeds meer gebruikte apparatuur aangeschaft. Refurbished past dan ook prima binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij is steeds meer aandacht voor het hergebruik van elektronische apparatuur.

Je weet precies wat je in huis haalt

Refurbished elektronica wordt onderverdeeld in verschillende gradaties. Deze gradaties geven de mate van gebruikssporen aan. 


Bij de producten staat aangegeven in welke gradatie deze vallen en weet je dus precies wat je kan verwachten.
Daarnaast kun je ook nog eens extra besparen door te kiezen voor een product met een lagere gradatie.

Vaak betere materialen en specificaties

Vooral de refurbished laptops en computers zijn vaak van hoge kwaliteit. Dit komt omdat het gebruikte zakelijke modellen zijn.
Deze worden gemaakt van betere materialen en zijn voorzien van goede specificaties. Regelmatig kom je ook refurbished laptops tegen met extra (kostbare) upgrades zoals een aangepast scherm of een een ge-upgrade videokaart.

Oudere modellen zijn nog prima verkrijgbaar

Er worden steeds vaken nieuwe modellen uitgebracht. Oudere modellen zijn dan vaak niet meer nieuw verkijgbaar. 
Kijk maar eens naar een refurbished iPhone. Hiervan zijn alle modellen vanaf de iPhone 4 nog prima verkrijgbaar.

Ideaal als je verknocht bent aan een bepaald model of gewoon niet iedere keer je portomonnee wilt trekken als er weer een nieuwmodel wordt uitgebracht. De oudere modellen kunnen prima nog jaren meegaan. 

Tip: kies voor een ouder model laptop en voorzie deze van een aantal upgrades is werk en opslaggeheugen. Je bent dan nog steeds goedkoper uit dan een nieuwe laptop. Maar de specificaies zullen niet voor elkaar onder doen.

Een groeiend aanbod

Steeds meer elektronica wordt hergebruikt. Zowel zakelijke apparatuur als consumentenelektronica.
Zo kun je bijna elektronica die je in een bedrijf gebruikt wel refurbished aanschaffen. Maar ook bijna alle elektronica in huis is refurbished verkrijgbaar.

Het aanbod zal de komende jaren steeds verder groeien zodat er ook steeds meer te besparen valt. 

Kortom, refurbished is een uitstekend alternatief voor zowel nieuwe als gebruikte elektronica. Zowel voor privé aankopen ls voor zakelijk gebruik.

 

Deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat refurbished zo sterk in opkomst is. De verwachting is dat de refurbished markt de komende jaren nog verder zal groeien. Zowel in aantalllen als producten die refurbished worden aangeboden.


Refurbished is het nieuwe tweedehands.

Gebruikte elektronica die vakkundig is gereviseerd.

Technisch zijn refurbished producten in topconditie en worden ze geleverd met garantie.

 

RefurbishedNederland.nl wil je graag kennis laten maken met de producten die refurbished verkrijgbaar zijn. Je vind op deze website dan ook veel informatie en betrouwbare verkoopadressen.

Refurbished nederland