Wat is refurbishment?

In het kort is refurbishment het proces dat nodig is om een gebruikte device op te knappen en te laten werken als een nieuwe device.
Per soort product kan het natuurlijk verschillen welke stappen er nodig zijn in het refurbishment. We geven hieronder dan ook de globale stappen die nodig zijn voor het refurbishment.

Meer weten over refurbishment? We hebben hieronder alle stappen voor je op een rij gezet:

Inkoop en het maken van eerste selectie
Bij de inkoop / inname van gebruikte device wordt er een eerste selectie gemaakt. Hierbij wordt er indeling gemaakt in geschikt voor refurbishment, bestemd voor export, recycling of vernietiging.
Alleen de producten die de moeite waard zijn voor refurbishment komen hiervoor in aanmerking.

Technische controle
De technische controle bestaat uit het testen van de onderdelen die nodig zijn om het apparaat naar behoren te laten functioneren.
Op tientallen punten wordt het apparaat getest. meestal met de hand, maar er worden ook speciale testrobots ingezet.

Repareren en/of vervangen van onderdelen
Als er bij de technische controle onderdelen worden gevonden die niet naar behoren functioneren, dan worden deze vervangen of gerepareerd. Verouderde onderdelen krijgen een upgrade of worden vervangen.

Dataverwijdering
Mocht het devices betreffen die data opslaan of verwerken, zoals smartphones, laptops, dan wordt de data vakkundig verwijderd en vernietigd. De verwijdering en vernietiging van data dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. De bedrijven die dit doen zijn hiervoor gecertificeerd. De refurbished devices worden dus ‘schoon’ van data opgeleverd.

Schoonmaken
Zowel van binnen en buiten wordt het apparaat grondig schoongemaakt. Stof, vuil en eventuele bedrijfskenmerken zoals stickers worden verwijderd. Tevens worden de binnen en buitenkant gedesinfecteerd indien noodzakelijk. 

Installatie software 
De software wordt opnieuw geïnstalleerd. Indien nodig wordt er een nieuwere of geüpgrade geinstaleerd. De instellingen worden gereset en worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. 

Eindtest
De apparatuur wordt nogmaals getest op een juiste werking. Indien na de test alles in orde is wordt het apparaat klaargemaakt voor verkoop. Komt het niet apparaat niet door de test, dan worden er weer enkele stappen in het refurbishment proces doorlopen.

Indeling gebruikssporen
Nu de technische werking in orde is wordt er een indeling gemaakt aan de hand van de gebruiksporen. Globaal zal dit zijn in een van de condities “Zo goed als nieuw”, “Zeer goed” of “Goed”.

Verpakken
Nu alles klaar is kan het product verpakt worden. Refurbished apparatuur zal niet in de originele verpakking worden verzonden, maar in een bedrijfseigen verpakking. 

Wat is refurbished?

In het kort is refurbished het opknappen van een tweedehands apparaat om hiermee de levensduur te verlengen.

De vertaling van refurbished vanuit het Engels is ‘gerenoveerd’. En dat is dan ook precies wat een refurbished apparaat is. 
Meestal gaat het om een tweedehands apparaat dat wordt getest, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Verouderde onderdelen worden vervangen of krijgen een upgrade.

Eventuele data wordt verwijderd en besturingssystemen worden opnieuw geinstalleerd.
Van binnen en buiten wordt het apparaat grondig schoongemaakt en ontdaan van eventuele kenmerken van de vorige eigenaar.

De technische werking wordt weer teruggebacht naar nieuwstaat. Er kunnen wel gebruikssporen zichtbaar zijn.

Meer informatie over refurbished:

Voordelen

Wat zijn de voordelen van refurbished? De voordelen hebben we hier voor je op een rij gezet. Lees meer…

Nadelen

Wat zijn de nadelen van refurbished? De nadelen hebben we hier voor je op een rij gezet. Lees meer…

Herkomst

Waar komen refurbished producten nu precies vandaan? De mogelijke herkomsten vind je hier. Lees meer…

Condities

Wat zijn de verschillende condities van refurbished? Hier vind je een overzicht van de condities. Lees meer…

Kopen

Welke producten zijn er refurbished te koop? Een overzicht van refurbished producten en winkels. Lees meer…