Refurbished Ereader

Een refurbished ereader kopen? Dat is geld besparen en ook nog eens duurzaam bezig zijn. 

Op RefurbishedNederland.nl vind je alle informatie over refurbished ereader en een overzicht van betrouwbare webwinkels.

Lees snel verder en bespaar vandaag nog tientallen euro’s!

Refurbished Kobo Aura ereader

Refurbished ereader kopen

Er komen steeds meer webwinkels bij die refurbished ereaders verkopen. In onderstaand overzicht vind je betrouwbare webwinkels.
Je kunt meer lezen over belangrijke punten zoals beoordeling, keurmerken, garantie en zichttermijn, levertijd, verzendkosten en productcondities. Kortom, alles wat je nodig hebt om de juiste webwinkel te kiezen.

Smart2Have logo
 • Beoordeeld met een 8.9
 • Thuiswinkel waarborg
 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending binnen Nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’

Bij Smart2Have vind je vakkundig gereviseerde ereaders van Kobo en Kindle . De ereaders worden geleverd met 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen

Logo Bol.com
 • Beoordeeld met een 7.4
 • Thuiswinkel waarborg
 • Diverse garantietermijnen
 • 30 dagen zichttermijn
 • Staat vermeld bij product
 • Gratis verzending binnen Nederland en België boven €20

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Ook als je een refurbished ereader wilt kopen. Regelmatig vind je bij Bol.com factory refurbished ereaders van Kobo zonder gebruikssporen.

reBuy refurbished logo
 • Beoordeeld met een 8
 • Thuiswinkel waarborg
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2-3 dagen levertijd
 • Gratis verzending binnen nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’ 

Het grootste assortiment refurbished e-readers van Nederland. Naast de bekende merken zoals Kobo en Kindle zijn er ook er e-readers van andere merken te koop.

BCC Logo
 • Beoordeeld met een 8.9
 • Thuiswinkel waarborg
 • 2 jaar garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending binnen Nederland boven €20
 • Factory refurbished, geen gebruikssporen

Factory refurbished ereaders van Kobo. Deze ereaders worden door Kobo refurbished en hebben geen gebruikssporen. Zowel technisch als optisch zijn de ereaders als nieuw.

Informatie refurbished ereaders

Hieronder vind je alle informatie over refurbished ereaders. Wat zijn het nu precies, de voor en nadelen, wat is de herkomst en nog veel meer.
Scroll naar beneden om alles te lezen of kies een onderwerp uit onderstaand overzicht:

Alle onderwerpen over refurbished ereaders

Wat is een refurbished ereader?

Een refurbished ereader is een gebruikte of retourgezonden ereader die is opgeknapt.

De ereader wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. 
Van binnen en buiten wordt de ereader gereinigd. 

Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstaleerd.

De technische werking en kwaliteit doen na het refurbishment niet onder voor een nieuwe product. 

 

Voordelen van refurbished ereaders

Goedkoper
Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe ereader. Je kunt al gauw 50% of zelfs meer besparen als je kiest voor een refurbished exemplaar.

Duurzaam
Refurbished ereaders zijn ook nog eens erg duurzaam. Door het refurbishement wordt de levensduur van de ereader met jaren verlengd. Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen.

Kwaliteit
De ereaders worden voor verkoop streng gecontroleerd op een juiste werking en aanwezige gebruikssporen. Technisch is de werking gegarandeed en hetzelfde als een nieuwe ereader.

Zekerheid
Een ander groot voordeel is de zekerheid. Zeker in vergelijking tot een regulier particulier gekochte ereader. Je ontvangt namelijk gewoon garantie en het recht tot herroeping.

Nadelen van refurbished ereaders

Gebruikssporen
Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 gradaties. Deze variëren van geen gebruikssporen tot duidelijk zichtbare gebruikssporen.

Beperkter aanbod
De allernieuwste modellen zijn meestal niet direct refurbished verkrijgbaar. Normaal duurt dat enkele weken tot maanden.
Ook zijn niet alle modellen altijd refurbished verkrijgbaar.

Verschil in refurbishment
Er is geen standaard voor refurbished. Per bedrijf kan het verschillen wat het refurbishment precies inhoudt en op hoeveel punten een ereader wordt gecontroleerd.

De verschillende condities

Refurbished ereaders zijn meestal al eerder in gebruik geweest.. Na refurbishment zijn ze technisch tip top in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. Deze gebruikssporen worden opgedeeld in verschillende gradaties.

In het algemeen worden onderstaande gradaties gebruikt, maar dit kan enigzins verschillen per bedrijf. Het staat wel duidelijk aangegeven met een omschrijving van de gradaties. Je komt dus niet voor verrassingen te staan en kunt vaak zelf een keuze maken uit de gradaties.

Zo goed als nieuw

5 sterren refurbished
 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

4 sterren refurbished
 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

3 sterren refurbished
 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Waar op letten bij het aanschaffen van een refurbished ereader?

Zoals bij iedere aankoop dien je je vooraf goed te informeren om niet voor verrassingen te staan en een weloverwogen keuze te kunnen maken.
Het aanbod is erg groot, net als de verschillen tussen de leveranciers.

Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een refurbished ereader. 
Hieronder hebben we enkele belangrijke punten voor je op een rij gezet:

Het refurbishment
Refurbished is een term en er is, op uitzondering van het Keurmerk Refurbished, geen standaard procedure. Per bedrijf zijn er dus verschillen in de mate van refurbishment.

Zo controleert bedrijf A op 25 punten, terwijl bedrijf B dat uitgebreider doet op 50 punten. Vaak staat dit wel prima aangegeven in de webwinkel. 

De condities
Bij het kopen van een refurbished ereader heb je vaak keuze uit meerdere condities: Zo goed als nieuw, zeer goed en goed of gelijkwaardige termen. 

Deze condities beschrijven de uiterlijke staat van de ereaders en staat duidelijk aangeven bij het product. In het algemeen zijn de ereaders in de laagste conditie het voordeligst.

Levering
Refurbished ereaderss worden meestal in een bedrijfseigen verpakking geleverd. Oftewel, niet de originele verpakking.
Ook het meeleveren van accessoires kan per bedrijf verschillen. Adapters en laadkabels worden standaard meegeleverd.

Let ook op de levertijden. Er zijn webwinkels die niet uit eigen voorraad leveren. Het kan dus voorkomen dat je een week of langer op je bestelling moet wachten.

Garantie en retourbeleid
Op een refurbished ereader krijg je garantie. De garantietermijn en voorwaarden kunnen echter sterk verschillen per bedrijf. Neem deze van te voren even door.

Ook het retourbeleid en de periode waarbinnen je een product retour kunt sturen verschillen per bedrijf.

Keurmerk Refurbished
Er wordt hard gewerkt aan een universeel keurmerk voor refurbished producten. Op dit moment is het Keurmerk Refurbished actief voor iPhones, Macbooks en iPads

Producten die verkocht worden met het Keurmerk Refurbished voldoen aan bepaalde eisen qua refurbishment, uiterlijke conditie, garantie en een financieel gezond bedrijf.

Webwinkel keurmerk
Is een webwinkel aangesloten bij een keurmerk? Voor een deel straalt dat al betrouwbaarheid uit en wordt er aan bepaalde voorwaarden voldaan om het keurmerk te mogen dragen.

Ook bij geschillen waar de consument en webwinkel niet uitkomen kan een keurmerk een bemiddelende rol spelen. Enkele bekende webwinkel keurmerken zijn Thuiswinkel waarborg en Webshop keurmerk.

Gebruikservaringen
Een goed manier om meer te weten te komen over de webwinkel is het lezen van reviews. Overwegend zullen deze positief zijn, maar het is ook aanbevolen om zeker de negatieve ervaringen te lezen.
Hoe gaan bedrijven om met deze klachten en worden deze naar teveredenheid opgelost.

Verschil tussen 2ehands en refurbished

Ondanks dat het beide gebruikte ereaders betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon tweedehands en refurbished.

Tweedehands ereaders van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en er is geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished ereaders zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie.

Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished ereader een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished ereader betrouwbaar?

Ja, een refurbished ereader is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een ereader online wilt kopen.

Refurbished ereaders zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de ereaders. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden ereaders van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de ereaders vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar.

Waar komen refurbished ereaders vandaan?

De ereaders die refurbished worden kunnen afkomstig zijn van verschillende kanalen:

Zakelijk
Zakelijk gebruikt en ingeruild bij het vervangen van de apparatuur of opgekocht bij bedrijfsbeëindiging.

Particulier
Ingeruild bij de aanschaf van een nieuw apparaat of verkocht via een inkoopwebsite.

Retouren
Retour gezonden binnen de zichttermijn of binnen de garantieperiode aangeboden ter reparatie. Soms ook demo en showmodellen.

Herkomst refurbished ereader

Refurbished ereader, kopen of niet?

Zelf zullen we met alle vertrouwen een refurbished ereader aanschaffen. Er zitten namelijk aantrekkelijke voordelen aan het kopen van een refurbished ereader. We zullen de voor en tegens nog even samenvatten zodat je weloverwogen kunt beslissen of een refurbished ereader ook voor jou een goede optie is,

Allereerst is de prijs een stuk lager. Dat stelt je in staat om flink te besparen of voor hetzelfde geld als dezelfde nieuwe ereader te upgraden of accessoires bij te kopen. Daarnaast speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Je kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van elektronisch afval en het hergebruik van grondstoffen.

Doordat de ereader uitgebreid is getest en het recht op garantie heb je zekerheid van een goed werkend product.

Er bestaat wel de mogelijkheid dat er gebruikssporen aanwezig zijn, maar er zijn genoeg producten die er daadwerkelijk als nieuw uitzien.
Je kunt vaak bewust kiezen voor een ereader met gebruikssporen voor een nog voordeligere prijs.

Smart2Have logo
 • Beoordeeld met een 8.9
 • Thuiswinkel waarborg
 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending binnen Nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’

Bij Smart2Have vind je vakkundig gereviseerde ereaders van Kobo en Kindle . De ereaders worden geleverd met 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen

Logo Bol.com
 • Beoordeeld met een 7.4
 • Thuiswinkel waarborg
 • Diverse garantietermijnen
 • 30 dagen zichttermijn
 • Staat vermeld bij product
 • Gratis verzending binnen Nederland en België boven €20

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Ook als je een refurbished ereader wilt kopen. Regelmatig vind je bij Bol.com factory refurbished ereaders van Kobo zonder gebruikssporen.

reBuy refurbished logo
 • Beoordeeld met een 8
 • Thuiswinkel waarborg
 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • 2-3 dagen levertijd
 • Gratis verzending binnen nederland en België
 • Producten in de gradaties: ‘Zo goed als nieuw’ – ‘Zeer goed’ – ‘Goed’ 

Het grootste assortiment refurbished e-readers van Nederland. Naast de bekende merken zoals Kobo en Kindle zijn er ook er e-readers van andere merken te koop.