Refurbished ereaders

Een refurbished ereader kopen? Dat is een goede keuze! Refurbished ereaders zijn een stuk goedkoper dan nieuw, met garantie en bovendien ook nog duurzaam. Kortom, goed voor je portemonnee én het milieu!

Alle refurbished ereaders
[automatic_table_of_contents][/automatic_table_of_contents]

Wat is een refurbished ereader?

Een refurbished ereader is een gebruikte of retourgezonden ereader die is opgeknapt (gereviseerd). De ereader is door specialisten gecontroleerd, getest en waar nodig gerepareerd. Tevens is de ereader van binnen en buiten goed schoongemaakt. Dit proces wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de ereader weer net zo goed als een nieuw exemplaar en is de levensduur met jaren verlengd.

RefurbishedNederland.nl heeft het grootste aanbod refurbished ereaders voor je op een rij gezet. Door de producten van meerdere aanbieders te tonen krijg je een goed overzicht en kun je beter vergelijken. Je koopt direct bij onze partners.

Onze partners worden zorgvuldig geselecteerd en de kwaliteit en klanttevredenheid voortdurend gemonitord. Zo ben je verzekerd van refurbished ereaders van topkwaliteit en uitstekende service en garantie.

 • De beste refurbished ereaders
 • Het grootste aanbod
 • Betrouwbare leveranciers
 • Tot 70% goedkoper dan nieuw
 • Altijd met garantie

Laatst toegevoegd

Wat zijn de voordelen van een refurbished ereader?

 • Voordelig
  Je bent met een refurbished ereader tot 70% goedkoper uit dan een nieuw exemplaar. Een besparing van enkele tientallen euro’s is dan ook geen uitzondering.
 • Duurzaam
  De levensduur van de ereader wordt door het refurbishment met jaren verlengd. Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen en daarmee het milieu ontlast.
 •  Kwaliteit
  Refurbished ereaders zijn vaak producten van A-merken. Deze zijn van hoge kwaliteit en de moeite van het refurbishment waard en een tweede kans zeker waard.
 • Zekerheid
  De ereaders zijn door specialisten uitgebreid gecontroleerd en getest. De werking is nagenoeg hetzelfde als een nieuw exemplaar zonder de kinderziektes. Je krijgt ook gewoon garantie op een refurbished ereader

Informatie over refurbished ereaders

De term refurbished raakt steeds meer ingeburgerd. En je zult ze vast weleens voorbij hebben zien komen: refurbished ereaders.

Maar wat zijn dat nu eigenlijk precies, wat is het verschil met een tweedehands ereader, wat zijn de voor en nadelen en zijn ze eigenlijk wel betrouwbaar?

Grote kans dat 1 of meerdere van deze vragen weleens bij je is opgekomen. En dat is ook wel terecht. Er heerst nu eenmaal nog veel onduidelijkheid over de term refurbished.

Daarom geven we hieronder antwoord op de belangrijkste vragen en geven we je alle informatie over refurbished ereaders.

Zo kun je goed geinformeerd bepalen of een refurbished ereader de juiste keuze voor je is of niet.

Kies het onderwerp waar je meer over wilt weten of scroll naar onder en lees alles rustig door.

Onderwerpen

Wat is een refurbished ereader?

Een refurbished ereader is een gebruikte of retourgezonden ereader die is opgeknapt. 

De ereader wordt uitgebreid gecontroleerd en getest. Indien noodzakelijk worden er onderdelen vervangen of gerepareerd.
Van binnen en buiten wordt de ereader gereinigd. Eventueel nog aanwezige data wordt verwijderd en het besturingssysteem wordt opnieuw geinstalleerd. 

Het proces van controleren, repareren en reinigen wordt het refurbishment genoemd. Na het refurbishment werkt de ereader weer als nieuw en is de levensduur met jaren verlengd.

Waar een refurbished ereader kopen?

De beste webwinkels voor een refurbished ereader hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Deze winkels hebben een groot assortiment refurbished, outlet en tweedekans ereaders van A-merken die tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe exemplaar. Tevens heb je bij onderstaande winkels de zekerheid van een degelijk product met garantie.


reBuy refurbished logo

Refurbished e-readers van o.a. Kobo, Kindle en Tolino. Groot assortiment met koopalarm optie. De ereaders zijn volledig gereviseerd en je krijgt 3 jaar garantie.

 • 36 maanden garantie
 • 21 dagen zichttermijn
 • Thuiswinkel waarborg
 • Gratis verzending binnen NL en BE
 • 2 tot 3 werkdagen levertijd
 • Gradaties: zo goed als nieuw, zeer goed, goed.


Bekijk alle ereaders


Logo Coolblue

Tweedekans Ereader van o.a. Kobo en PocketBook. Recente modellen die zijn geretourneerd en met een aantrekkelijke korting worden aangeboden.

 • 24 maanden garantie
 • 30 dagen zichttermijn
 • Thuiswinkel waarborg
 • Gratis verzending binnen NL en BE
 • Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gradaties: nieuwstaat, lichte gebruikssporen, zichtbare gebruikssporen


Bekijk alle ereaders

Tweedekans ereader

Tweedekans ereaders zijn door klanten geretourneerd of omgeruild. De ereaders worden door Coolblue gecontroleerd en werken prima.

Vaak zijn het zijn het recente modellen die zo met een fikse korting kunnen worden aangeschaft.

Coolblue geeft op tweedekans ereaders dezelfde garantie en service als een nieuw exemplaar. Zo krijg je o.a. 2 jaar garantie en een zichttermijn van 30 dagen.
In het tweedekans assortiment vind je o.a. ereaders van Kobo en PocketBook.

De voordelen

Er zitten een aantal aantrekkelijke voordelen aan refurbished ereaders. Welk voordeel het zwaarst weegt zal voor een ieder verschillend zijn. We hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor je op een rij gezet:

 

 1. Goedkoper
  Een groot voordeel is de prijs. Deze ligt een stuk lager dan een nieuwe ereader. Je kunt al gauw enkele tientjes voordeliger uit zijn dan de nieuwprijs.

   

 2. Duurzaam
  Refurbished ereaders zijn duurzaam. Door het hergebruik en het refurbishment wordt de levensduur met jaren verlengd.
  Zo wordt er bespaard op kostbare grondstoffen die normaal nodig zijn voor de productie van een nieuwe ereader.

   

 3.  Kwaliteit
  De ereaders zijn geheel nagekeken en waar nodig gerepareerd. Ze worden pas na een strenge controle vrijgegeven voor verkoop.
  Technisch moet de ereader hetzelfde functioneren als een nieuw exemplaar. Ook worden meestal alleen de A-merken refurbished die standaard al van hoge kwaliteit zijn.

   

 4.  Zekerheid
  Een ander groot voordeel is de zekerheid die je hebt tegenover een 2ehands ereader van een particulier. Op een refurbished ereader krijg je garantie tot wel 3 jaar en je kunt gebruik maken van het herroepingsrecht.

   

 5. Oudere modellen zijn nog beschikbaar
  Veel oudere modellen ereaders zijn refurbished nog volop verkrijgbaar. Ideaal als je gehecht bent aan een bepaald model als je je ereader wilt vervangen.

De nadelen

Er zitten natuurlijk ook enkele nadelen aan het kopen van een refurbished ereader. Om objectief te blijven is het wel zo belangrijk om deze ook te benoemen. We hebben de belangrijkste nadelen hieronder voor je op een rij gezet:

 1. Gebruikssporen
  Er kunnen gebruikssporen aanwezig zijn. De meeste ereaders zijn namelijk al eerder in gebruik geweest. 
  Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in 3 verschillende condities: Geen gebruikssporen, middelmatige gebruikssporen en duidelijk zichtbare gebruikssporen.

   

 2. Beperkter aanbod
  Niet van alle merken zijn er refurbished ereaders te koop. Van de merken waar wel refurbished modellen van zijn is het aanbod vaak beperkt.
  Soms is er van een bepaald model maar 1 exemplaar op voorraad.
  Ook zijn de nieuwste modellen ook niet direct refurbished verkrijgbaar, vaak duurt dit enkele weken of zelfs maanden.

   

 3.  Kleiner prijsverschil nieuwe modellen
  Als er van de nieuwste modellen voorraad is, is het prijsverschil meestal niet zo heel groot. Vergelijk dan de prijzen van nieuw en refurbished goed met elkaar.

   

 4.  Geen standaard
  Er is geen standaard in refurbishment. Per bedrijf kan het verschil zitten in het aantal punten waarop de ereader wordt gecontroleerd.
  Ook kan er verschil zitten in het gebruik van onderdelen. Sommige bedrijven gebruiken uitsluitend de originele merk onderdelen, terwijl andere bedrijven gebruik maken van compatible onderdelen.

De verschillende gradaties

Refurbished ereaders zijn meestal eerder in gebruik geweest. Na refurbishment zijn ze technisch 100% in orde, maar het is wel mogelijk dat er gebruikssporen aanwezig zijn. De gebruikssporen worden in het algemeen opgedeeld in de volgende gradaties:

Zo goed als nieuw

Refurbished Ereader kopen 11

 • Geen tot zeer minimale gebruiksporen.
 • Niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk een zeer licht krasje op een onopvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn A-grade refurbished, 5 sterren refurbished.

Zeer goed

Refurbished Ereader kopen 12

 • Zeer lichte tot lichte gebruikssporen.
 • Is onopvallend van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krasjes, deukjes op een minder zichtbare plaats.
 • Andere benamingen zijn B-grade refurbished, 4 sterren refurbished.

Goed

Refurbished Ereader kopen 13

 • Lichte tot duidelijke gebruiksporen
 • Is duidelijk zichtbaar van nieuw te onderscheiden.
 • Mogelijk krassen en deukjes op een opvallende plaats.
 • Andere benamingen zijn C-grade refurbished, 3 sterren refurbished.

Wat is het verschil tussen een 2ehands en refurbished ereader?

Ondanks dat het beide gebruikte ereaders betreft zit er wel degelijk een verschil tussen gewoon 2ehands en refurbished.

2ehands ereaders van een particulier worden verkocht zoals ze zijn. Er heeft geen controle plaatsgevonden en je hebt geen herroepingsrecht of sprake van garantie. Je bent dus afhankelijk van de eerlijkheid van de verkoper.

Refurbished ereaders zijn daareentegen wel gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Tevens kun je gebruik maken van het herroepingsrecht en krijg je garantie. Kortom, je hebt met het kopen van een refurbished ereader een stuk meer zekerheid!

Is een refurbished ereader betrouwbaar?

Ja, een refurbished ereader is betrouwbaar. Ze zijn gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en worden verkocht met garantie.
Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare webwinkel als je een ereader online wilt kopen.

Refurbished ereaders zijn erg gewild. Het aanbod is dan ook erg groot. Er kunnen echter grote verschillen zijn tussen de verschillende aanbieders en de kwaliteit van de ereaders. 

Om je de zoektocht naar een betrouwbare leverancier te besparen hebben wij dat alvast voor je gedaan. De leveranciers vermeld op RefurbishedNederland.nl bieden ereaders van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Daarnaast zijn de ereaders vakkundig refurbished en worden ze verkocht met een garantie tot wel 3 jaar.

Herkomst refurbished ereader

Waar komen refurbished ereaders vandaan?

Om te beginnen is het een fabeltje dat refurbished ereaders alleen maar opgeknapte kapotte ereaders zijn. Een klein deel zal inderdaad ter reparatie aangeboden zijn, maar het overgrote deel is afkomstig van de volgende kanalen:

Particulier
Veel ereaders zijn door particulieren gebruikt. De gebruikte ereaders worden ingezameld via verkoopsites of ingeruild bij aankoop van een nieuw exemplaar.

Retouren
Een ander deel wordt retour gezonden binnen de zichttermijn of garantieperiode. Ook worden show en demomodellen vaak verkocht na het ondergaan van een refurbishment.

Refurbished ereader, kopen of niet?

Zelf zullen we met alle vertrouwen een refurbished ereader aanschaffen. Er zitten namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen aan.
We zullen de voor en tegens nog even samenvatten zodat je weloverwogen kunt beslissen of een refurbished ereader ook voor jou een goede optie is.

Allereerst is de prijs een stuk lager. Dat stelt je in staat om flink te besparen of voor hetzelfde geld te upgraden of accessoires bij te kopen. Daarnaast speelt de duurzaamheid een belangrijke rol. Je kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van elektronisch afval en het hergebruik van grondstoffen.

Doordat de ereader uitgebreid is getest en het recht op garantie heb je zekerheid van een goed werkend product. Vaak is de garantieperiode net zo lang of zelfs langer dan bij een nieuwe ereader.

Er bestaat wel de mogelijkheid dat er gebruikssporen aanwezig zijn, maar er zijn genoeg producten die er daadwerkelijk als nieuw uitzien.
Je kunt vaak bewust kiezen voor een ereader met gebruikssporen voor een nog voordeligere prijs.